Buenos Aires, Argentina - Polarsteps
Olla senores y senorita’s!
Esta semana comenzó una aventura española en la escuela.
Oftewel een nieuw avontuur in de school banken om Spaans te leren 🤓
Als een schoolmeisje die voor het eerst naar haar nieuwe school ging, liep ik dinsdag ochtend dan ook met mijn rugzakje om richting ‘Expanish’. Even wennen wel, maar nu 4 dagen later weet ik in ieder geval al wat meer! Nu het spreken nog 😁…
Inmiddels ook via de school een maatje gemaakt die van oorsprong ook nog eens uit Brabant komt! Da minde?!
Ja dat meen ik!
Mogelijk dat we elkaar het leven zuur gaan maken de aankomende weken op reis, we zien het wel. 😜
No no no
Tranquilo! 😎 …
Mijn motto ‘hakuna matata’ wordt tijdelijk vervangen door de Spaanse variant 🤷🏼♀️! ..
De stad is inmiddels nog meer vertrouwd. Ongeacht het druk is, merk ik dat de mensen hier zoveel meer relaxt lijken te zijn en zich minder bemoeien met elkaar, niet snel geprikkeld lijken te zijn of het is op een leuke manier. Minder veroordelend lijkt het te voelen. 🤔
Feitjes
- Het verkeerslicht gaat andersom (groen naar oranje naar rood)
- Honden en kinderen lijken hier enorm goed opgevoed. Honden lopen ook regelmatig los rond hun baasjes naast een drukke straat midden in de stad. Toch blijven ze op veilige afstand van de auto’s.
- Je ziet hier veel honden uitlaat services waarbij 1 iemand met soms wel bijna 10 hondjes tegelijk loopt.
- Er wordt hier mate tee gedronken, meer dan koffie en thee. Al lijkt het meer op enorm sterke thee. Ik trok er een vies gezicht van 😣. Toch blijkt het goed te ontgiften en het bijzondere is dat het met een rietje wordt gedronken met een filter en dat het wel gewoon warm is.
- Tango is DE dans van Argentinië. Ook al wordt er niet door de meerderheid tango gedanst, heb ik toch wel al 2 lesjes in één week gehad. Beetje vreemd was het wel, het gaat toch om een sensuele dans die je met een ander uitvoert waar de eerste taak is van de volger om te VOELEN wat de ander (leider) doet en hieraan over te geven. Ja je hoort het goed, het gaat dan om het voelen van de connectie van de dans’. Bijzonder en leuk om te doen, al kunnen de meeste zich wel voorstellen dat ik in dit geval juist wel graag de leider was 😉!
- De biertje smaken hier heeeul lekker, zelfs de IPA’tjes
- De metro’s zijn druk en er was een bekend deuntje te vinden bij de ‘Palermo’ halte. Wie wil er een biertje winnen ? Alleen voor de eerste of degene die het, het best uit kan leggen.
Oh en wat ook bizar was, was om in Buenos Aires op straat toevalligerwijs vrienden van ons Maartje en Mark tegen te komen ! Even terug te komen dat hier dus 3 miljoen mensen wonen. Dus….
Morgen gaan we met een clubje richting Uruguay de oversteek maken naar het plaatsje Colonia!
Dus nu maar weer even wat zoeken voor de nacht.
Hasta Luego!
‘Where to begin’