Bariloche, Argentina - Polarsteps
Bariloche!
Afgelopen maandag kwam ik hier in de avond aan. Ik slaap de nachten in la Justina hostel. Een prima kamer en een heerlijk bed!
De volgende dag loop ik rond in het stadje. Het heeft wat weg van Oostenrijk en Zwitserland. Bariloche ligt aan een prachtig groot meer midden tussen de bergen die reflecteren in het water. De stad telt ongeveer 105000 inwoners. Dat is meer als in Leenderstrijp voor de rekenkundige onder ons.😉
Rond de tweede Wereldoorlog bleek Bariloche ook een uitval basis voor de nazis te zijn.
Ook in Bariloche is net als in B.A. een plein te vinden dat in teken staat van de nagedachtenis aan de gestorven zonen en dochters tijdens de oorlog.
De stad staat verder vooral bekend om zijn chocolade, keramiek en truien. Vooral dat eerste zal me ten allen tijden bij blijven ☕️ 🥰 🍫 !
Het is al 2 dagen geleden dat ik de bergen in ben geweest en nog steeds zijn ze zo dichtbij. Tijd om de zwarte assics weer voor de dag te toveren’ dacht ik afgelopen woensdag.
Ik krijg tijdens het ontbijt in het hostel ‘Kaan’ uit Turkije mee gesjartert om richting Refugio Frey te hiken waar opnieuw de mooiste natuur op zich laat wachten.
Ondanks ik dacht dat een vent wel handig zou zijn om me er effe doorheen te trekken bij moeilijkheden, bleek het al snel andersom. 😅
Toch gelukt om bij het uitzicht punt aan te komen en we zijn een sneeuwbal gevecht en een hoop mooie foto’s verder! ⛄️
Lichtelijk geïrriteerd voorzie ik dat we de bus van 18u terug naar Bariloche niet gaan redden waardoor ik aan het einde van de terug weg opper om misschien nog een stukje te rennen (grapje). ‘Zoeffff, daar ging Kaan, echter werden we al gauw tegen gehouden door 2 jonge kerels uit de UK 🇬🇧. We konden wel een taxi met ze delen dan hoefde we nu niet als 2 idioten te rennen. 😅 Nog zo’n 2 kilometer in 10 minuten vonden ze erg enthousiast namelijk..
Aan taxi’s op deze eindplek was echter gebrek.
Daarnaast alsnog net te laat voor de bus waardoor we 2 UUR moeten wachten. 🥶 Als het ene tentje sluit proberen we het volgende tentje maar weer zodat we tenminste binnen warm kunnen wachten en bier kunnen drinken 😁.
De volgende dag wil ik (na een regel ochtend) de ‘cercuito chico’ fietsen. Dit is een fantastische maar pittige route met een hoop prachtige uitzichten.
Ook Kaan wil verbazingwekkend weer aansluiten. We pakken de bus wat later richting de fietsverhuur. Helaas, het wordt afgeraden door de kou, wind en door te weinig tijd. We besluiten daarom onze teleurstelling weg te drinken in cervezeria ‘Patagonia’ wat ook op de route ligt. 🤷🏼♀️ Tijdens de busroute komen we nog langs het gezellige plaatsje ‘Colonia Suiza’, waar ik ook een paar mensen lekker ingepakt buiten zie zitten met een dikke winterjas en muts.
Eenmaal in de avond heb ik Koen (ja, uit Nederland, nee, niet mijn broer) uitgenodigd om mee steak te eten in een goed aangeschreven restaurant. Ik sta even in de rij om te reserveren. Op zijn vroegst kunnen we één uur en 10 minuten later terug komen verteld de gastvrouw. Mooi, dan kan ik in de tussentijd nog gauw een beetje van de zonsondergang zien bij Koen in het hostel ‘Hospedaje penthouse’.
Dit is dan ook een top hostel op 10 hoog die helaas vaak al vroeg vol is geboekt. Koen zat eerder die week bij mij in het hostel en kreeg het voor elkaar toch nog 2 nachtjes in dit Penthouse idee te overnachten. Ik werd uitgenodigd om voor of na ons etentje te joinen bij de wijnproeverij die door het hostel werd georganiseerd. Hier zeg ik geen nee tegen natuurlijk, gezellig! 🍷
Na een leuke avond inclusief flinke hap en een aantal lekkere drankjes val ik mijn laatste avond in Bariloche weer in een top bedje in slaap! 😴
Ondanks deze omgeving nog veel te bieden heeft qua natuur, besluit ik vanwege de kou toch door te gaan naar Mendoza.
Het groene hart doet beroep op me en ik besluit een bus te pakken. Nu 18u later met opnieuw een schitterende route langs meren en bergen, kom ik aan.
Het voelt nog koud, maar vanmiddag zou de zon zich weer laten zien! 🌞
Door andere plannen is het niet meer gelukt om Maaike te meeten. Mogelijk heb ik zo in het hostel in Mendoza meer succes 🥂!
Hasta luego maatjes! 🙋🏼♀️
‘Where to begin’