Mendoza, Argentina - Polarsteps
Mendoza oftewel ‘het oord der wijnen’ 🥂
Het zal jullie dan ook niks verbazen dat ik me hier maar al te goed kon vermaken! 😉
Nadat ik zaterdag aangekomen was na een busreis van 18u, ben ik naar het hostel gewandeld om 7u. Duidelijk was dat er nog leven in de brouwerij moest komen in de stad. Later de dag kwam hier gauw verandering in.
Deze ochtend weer herenigd met Maaike en voorgesteld aan een nieuw clubje. Al snel voelde ik me als een van hen en werd er over elkaar ontfermd.
Ondanks ik zelf altijd even moet wennen in sociale situaties, laat ik me meenemen in de gezelligheid van de dag en ben ik de busreis snel vergeten.
We gaan de fiets op om richting wijngaarden te fietsen en daar natuurlijk drankje(s) te doen. De voorstelling van de fietsroute viel wat tegen, maar de gezelligheid, de zon en de combi van eten en niet al te beste wijn compenseerde dit weer.
Die dag beland ik met de bups (+ Uruguayaan) bij een Queensdisco na heerlijk te hebben gegeten in de stad en zie ik de zon zowat weer opkomen alvorens ik in bed lig 🙊…
De rest van de week bestaat ook uit veel hapjes, drankjes, gezelligheid, chillen in het park, hardlopen, wandelen, dansjes, nog meer drankjes doen en mezelf tegen komen.
Na 2 dagen moet ik al opladen. Ik wil zo graag de gezelligheid mee proeven maar mijn lichaam kan dit nog niet 100% aan.
Waar ik eerder meer ‘go met de flow’ of ‘gaan met die banaan’ was, oefen ik met me aanpassen aan het moment en aan wat m’n lichaam roept. Deze dag zit ik letterlijk een aantal uur in het park voor me uit te staren en wandel door de stad.
Mendoza is levendig en heeft veel parken waar ik mezelf wel zie sporten. Het is leuk dat ik de stad al snel begin te herkennen. 🙃
Ondanks het toch nog wat onwennig voelt, kan ik uiteindelijk oké zijn met dit dagje van ‘niet veel nuttigs’ doen en wat dingetjes uitzoeken.
Op dinsdagavond zit ik op een paard tijdens zonsondergang. 🐎 🌅 Het is een heerlijke avond en na een mooie tocht op mijn paard ‘Tranquita’ met de groep sluiten we af met een heerlijke ‘asado’ op de ranche. Of de naam van mijn perdje toeval was… ik weet het niet’😉.
Op woensdag voel ik me nog extra een luxe poes/paard met mijn wijntje in de hand in een prachtige tuin tussen de wijngaarden. We hebben die dag een interessante rondleiding mbt wijn en besloten dat we na een wijntaste nog meer wijn met lekker eten zouden bestellen 😻.
Donderdag sluit ik af bij een elektric party na een heerlijk etentje ‘alweer’ en ook gisteren kon het niet ontbreken aan een hapje, drankje en uiteindelijk ook een dansje! 💃🏼
Vandaag zaterdag wordt er een nieuw hoofdstuk open geslagen. 📖
Ik ben namelijk onderweg naar Santiago en zal via het prachtige Andes gebergten de oversteek maken van Argentinië naar Chili.
‘Where to begin’
Mendoza