San Pedro de Atacama, Chile - Polarsteps
San Pedro de Atacama
Deze plaats gaf uiteraard meer dan weer hoe mooi de woestijn kan zijn. Daarnaast had het plaatsje waar ik verbleef een fijne vibe ongeacht het niet het allermooiste is. Alles wat je nodig hebt is er in principe en er zijn leuke tentjes om een hapje te eten of een simpel koffietje te doen. Daarnaast wat meer kleur te zien en ook hier stikt het weer van de straathonden. Ze zien er hier goed uit waaruit mede blijkt dat de meeste mensen er goed voor zijn.
Meteen de eerste dag kom ik eerdere mensen van de crew tegen en wordt er weer een hapje en drankje gedeeld! 🙂
De volgende dag ga ik samen met een Duits vrouwke de fiets op richting ‘devils throat’. Esta muy Lindo! Ik krijg zin om meer te fietsen hier.
‘Aunque ya me duele el culo.’
Echter dezelfde avond haken we nog aan bij een stargazing tour , nog nooit zoveel en zo’n heldere sterren gezien! 💫 We eindigen in een bar en zelfs nog bij een after party met kampvuur 🔥. Dat laatste had niet perse gehoeven maar we hebben ons goed vermaakt.
De volgende dag was ik echter goed ziek, flink hoofdpijn en 🤢… ik zal het wel verdiend hebben 😉
Daar ging m’n chill dagje….
Samen met Kristina (de Duitse) besluit ik op dinsdag door te reizen naar Uyuni en schrijf me in voor de welbekende San Pedro de atacama - Uyuni tour hiero.
De dag erop dus nog een laatste mooie tour vanaf San Pedro de atacama richting valle de la Luna. Vanwege de naam kon deze natuurlijk niet ontbreken! Want wat mis ik die oude stinkende haarbal van me met momenten. 🐶 Ondanks er niks zo mooi is als ons Luna, bracht ook deze tour weer mooie en bijzondere uitzichten met zich mee.
Deze plaats werd vroeger gebruikt om mineralen te winnen dmv mijnbouw.
Inmiddels is het beschermd gebied en het is goed om te horen dat er organisaties zijn die de mens hierin inperken. Goed om ons weer beseffen hoe wij als mensen afhankelijk zijn van de natuur en alle voedingsstoffen en mineralen die het met zich mee brengt.
Denk aan de zouten die we gebruiken als lithium voor batterijen, de graniet die wordt gebruikt in meubels, keukenbladen en tegels en de sulfieten die je vind in onze shampoos.
En alle andere stoffen die ze kunnen creëeren door deze mineralen te combineren. Bijzonder !
Hierzo in de dessert zie je veelal dezelfde kleuren. DENK JE. Tot je dichterbij kijkt.
We kunnen de mineralen ; graniet, natrium, kristal, calcium, sulfaat en zout scheiden juist door de kleuren en de hardheid hier in de woestijn.
Op dit moment sta ik op 4350 meter bij de grens van Bolivia. Ik raak dol als ik op mijn telefoon kijk door de hoogte. Zo maar weer eens knauwen op de blaadjes hier…
Tot in Uyuni waarschijnlijk!
Hasta luego!🙋🏼♀️
‘Where to begin’