Iguazú, Argentina - Polarsteps

Iguazu Falls ! In twee dagen hebben we de Iguazu Falls van dichtbij (lees; heeéeeel dichtbij) vanuit de Argentijnse kant en de Braziliaanse kant mogen bewonderen. Het is wereld erfgoed en het is een watervallen geheel van tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de rivier Iguaçu stroomt. In totaal zijn de watervallen 2,7 kilometer breed en vallen tot 82 meter naar beneden. Het bekendste deel van de watervallen is de "Garganta del Diablo" (keel van de duivel), een grote halfronde waterval van 150 meter breed waarin het water 70 meter in de diepte stort. En storten doet het! Soms een beetje angstaanjagend maar vooral heel indrukwekkend. De vele regenbogen en de groene omgeving deed me terug denken aan de troetelbeertjes (al leefde zij volgens mij in de wolken ?🤫) 🌈 Ik dacht aan onze Suze die hier waarschijnlijk nog de unicorns bij had gevisualiseerd!🦄 Op dag één kunnen we het niet laten om met een boot zo dicht mogelijk bij de waterval te komen met als gevolg een krachtige en vooral natte douche te krijgen! ‘Nee je hebt die jas niet nodig’ zei de kapitein. ‘Nat word je toch wel’ aldus de kapitein 😉. Zelf trok hij even later wel een rubber water afstotend pak aan 😅! Niks maar dan ook niks bleef droog op de spullen in de rubberen zakken na. De krachten van het water waar tegen de boot zich moest verweren en het loslaten van de controle bezorgde veel zenuwachtig geschater en gaf tevens ook een kick! 💦 💦 Eerste instantie wilde ik deze plek skippen ivm de grote trekpleister voor toeristen en de vele mensen op één plek! Toch blij dat ik hiervoor een uitstap terug naar Argentinië heb gemaakt. Daarnaast was het gezellig om deze plek samen met Carole 🇱🇧🇫🇷 en Ralf 🇩🇪 te bewonderen en nog een laatste avondmaal in Argentinië te hebben. Ook nog een laatste keer echt heel ‘rijk’ voelen met onze vele flappies 💵 ! Omdat ik nu toch de oversteek zou maken naar Brazilië ivm het national park besloten om mijn laatste dagen van Zuid-Amerika in Brazilië 🇧🇷 door te brengen. Eens kijken of we nog op een surfboard 🏄🏽 kunnen blijven staan !
  1. ‘Where to begin’
  2. Iguazú