Vila do Abraao, Brazil - Polarsteps

Ilha Grande! Oftewel ‘mi última ubicación’! Wat betekent dat ik vanuit hier direct naar het vliegveld zal gaan om vanuit Rio door te vliegen naar mijn schoonzussie in New York die met hoop van zegen gauw haar studie medische wetenschappen mag binnenharken, de kanjer! 💪🏽 Dat verdient sowieso een drankje 🥂! Maar eerst terug naar de laatste dagen hier op het eiland in Brazilië. Afsluiten hier was namelijk de beste beslissing. Florianopolis was een leuk kust plaatsje maar de stranden hier zijn nog mooier en het water nog helderder! + de gezelligheid en de tropische eiland vibes doen iets met je! 🌴🌞🌊🍹 Op dinsdag heb ik een boottour geboekt die me brengt op verschillende mooie plekken waarvan ‘Gruta do Acaia’ erg uniek was. Waarom?.. Dit is namelijk een grot waar je, je letterlijk doorheen moet ‘wurmelen’ naar beneden daar waar het schouwspel zich bevind. De grot is ongeveer 30 meter breed en gemiddeld 1 meter hoog. We praten ongeveer over 8 meter onder zeeniveau. Doordat er een scheur in de kuststeen zit, heeft het zeewater toegang tot een ondergrondse hal waar zich een ondergronds stenen strand bevindt. Houd je hart vast voor de volgende moeilijke termen 🙊…. Zonlicht, gepropageerd in water, vormt het fenomeen van fluorescentie dat indrukwekkend is. In totale duisternis zien we een turkooisgroene waas met sprankelende, diamantachtige stippen. Karlijn taal: 🤓 Ik had het gevoel dat ik in de combinatie van een snoezelruimte en de avatar film zat maar dan met natuur echte beelden en geluiden. 😯 De mooie blauw /groene kleur die magisch door het water heen beweegt, gaf direct een rustgevend en vredig gevoel. De golven die door de kant van de stenen worden terug gekaatst en daardoor weer botsen tegen aankomende golven gaven nog een extra gaaf effect! Helaas heb ik geen foto’s doordat mijn Portugees op een level van -10 zit en ik dus geen zak begreep van de uitleg en ik mijn telefoon niet in de grot met water had meegenomen en… omdat ik vergat het nummer te vragen van het vrouwke dat foto’s voor me wilde maken 😊 Toch een foto er tussen vanuit internet die zeker dichtbij komt van wat ik gezien heb! 🤩 Dan de dag erop deed ik de hike die me bracht op het hoogste punt van het eiland met uiteraard weer een fantastisch mooi uitzicht. De klim door de jungle ernaartoe deed me qua pittigheid denken aan de Cerro Lindo in El Bolson. Toch was het dit keer niet zo’n mentale strijd en heb ik heel m’n reis nog eens afgespeeld in m’n hoofd. Ik leek weer even de enige te zijn die deze trail wandelde maar eenmaal op de top was er nog een jong koppel uit Frankrijk en kwamen er uiteindelijk meer mensen de top tegemoet. Voldaan en vrolijk wandelde ik de route weer terug met een muziekje op. Ik kom dan twee mannen tegen waarvan de ene nog wat geschokt kijkt en me verteld dat ze een slang hadden gezien 5 minutes terug! ‘Cool’ denk ik nog, niet doorhebbende dat hij het had over een mega slang! 🐍 Toen hij me de foto liet zien, heb ik toch maar even de oortjes uit gedaan en me extra gefocust op de weg en de geluiden die ik hoorde! Ondanks ik het ergens misschien wel heel interessant en gaaf had gevonden om ook een slang tegen te komen (op afstand!) was ik toch blij dat dit niet het geval was nu ik daar zo in m’n eentje was 😁😜🫣…. Dan de een na laatste dag ga ik naar een mooi stand waar je zou kunnen surfen. De golven zijn niet de beste zie ik als ik een uur lang staar naar maarliefst één surfer die uiteindelijk wel een aantal golfjes mee pikt. ‘Ik weet het niet’ denk ik nog, en niet veel daarna komt er een Braziliaanse gast buurten als ik vredig op een steen mijn appeltje op peuzel. Ik vertel hem mijn plan en hij biedt aan om me les te geven in de middag als het water beter is. Zo gezegd zo gedaan! (Beter werd het alleen niet 😅😂) Hij & zijn oom (die de vibes van Boeddha had), zijn 15 dagen rond aan het varen met de boot. Zijn droom was geen eindtijd te hebben en de wereld rond te gaan met zijn boot. Ik bied hem aan om terug op de bewoonde wereld van het eiland een biertje te doen ergens gezien hij mijn surfboard huurde omdat je niet met de bankkaart kon betalen op dit nog onaangetaste strand.🏝️ 🙂. Zo gezegd zo gedaan ook. 🍻 De laatste avond toch nog maar een keertje op stap! De paar dagen ervoor was ik geweest en had de ‘cachaca’ me gekild.🥤🍹😵. Hierdoor was ik het drinken even verleerd. Maarja, mijn laatste avond Zuid-Amerika kon ik natuurlijk niet drankloos uitrollen !😊 Zo… Zuid-Amerika is nu echt bijna afgesloten en een hoofdstuk van herenigen met lieve bekende aapjes wordt open geslagen! 💙
  1. ‘Where to begin’
  2. Vila do Abraao