Marmaris, Turkey - Polarsteps

Afgelopen nacht hebben we best heftig weer gehad. Op een gegeven moment flitste zowel binnen ⚡ in de hotelkamer als buiten ⚡. Ik werd er zelfs wakker van omdat de lamp in de kledingkast aan en uit ging, de tv en de lamp in de badkamer 😬. Dus maar snel de keycard uit de houder gehaald en de stekkers van de föhn en mobiel uit het stopcontact 😅 want je weet maar nooit. Na al het flitsen ging de hemelpoort open en niet z'n beetje ook, het kwam recht uit de lucht en trappen en paden werden watervallen 😱. Ik kon daardoor niet echt meer goed slapen en ben maar lekker op het beschutte balkon gaan zitten. Daardoor kon ik ook in de vroege ochtend 6 uur ( nl tijd 5 uur 🥴 ) een groot cruise schip de baai in zien varen. Na het ontbijt elke dag weer een uitdaging wat eet ik vandaag me klaar gemaakt om met de dolmus naar Marmaris te gaan. Deze stop voor de poort bij het hotel dus makkelijk kan het niet en een enkeltje kost je wel € 0,75 euro. Maar voor dit bedrag krijg je bijna het zelfde als in Nederland. Chauffeurs die als kamikaze rijden. Hier krijg je er wel als extra bij dat je zit of staat te stuiteren in het busje. Op de heen weg was het druk omdat het geen zonnig weer was. Het was wel droog iedereen dag dan gaan we maar shoppen 🤪. Ik had één missie vandaag en dat was een winkel vinden waar ze de katoen verkocht die Debbie graag wilde hebben. Ze had mij voor de vakantie al een boodschappenlijstje meegegeven 😃. De dames van de receptie in het hotel waren erg behulpzaam en hadden mij maandagavond al uitgelegd waar ik zelfs de 2 winkels kon vinden die het zouden moeten hebben. In Marmaris aangekomen geklust en gebutst en wel zag ik de winkels al snel. Ze zaten naast elkaar en werden alleen gescheiden door een Turks koffiehuis. Bij de eerste winkel konden ze mij heel goed helpen en ik heb mijn creatieve ogen uitgekeken. Een kleine winkel, maar wat ik daar allemaal wel niet zag aan handwerk spullen niet normaal echt een walhalla 🥰. Heb me ingehouden en alleen de katoen voor Debbie gekocht. Ze hadden de bruin niet dus die heb ik bij de buren gehaald. Toen ik daar klaar was wilde ik nog naar het oude gedeelte van Marmaris daar heb je leuke kleine straatjes en leuke restaurant aan de kade in de haven. Ik was ter hoogte van de grand bazaar ( overdekt 😬 ) toen de hemelpoort weer open ging. Ik dacht net zoals menig toerist daar te gaan schuilen, maar dat had weinig zit het regende op sommige plekken binnen net zo hard als buiten 🤪. Nadat ik natuurlijk weer een mooie tas had gezien, maar niet te betalen was. Ja ik heb namelijk een dure smaak en nee de prijs was niet in Turkse lira, maar in euro's € 150,00 euro dus deze maar laten staan. Hierna heb ik mij zelf maar op een lekkere koffie bij Starbucks getrakteerd 😃. Na de koffie maar weer terug gelopen naar de dolmus plaats en weer regen op mijn hoofd 😱. Op weg naar het hotel werd de weg steeds droger dus ik had het wel goed gezien dat de lucht boven het hotel lichter was dan in Marmaris. De rest van de dag niet veel bijzonders gedaan net zoals de meeste gasten. De meesten waren wezen shoppen en ook een paar keer kletsnat geworden. De zonbedje werden vandaag gebruikt om een boekje te lezen, puzzelen, spelletjes te doen. Er lag bijna niemand in de zee of in de zwembaden. Aan het einde van de middag klaarde het weer weer op en vanaf morgen is het weer lekker warm 30 graden ☀️. Zit nu met een gin-tonic op het terras van de TUI BLEU BAR waar vanavond weer een live bad speelt. Daarna nog even rustig op het balkon van de stilte genieten en dan naar bed 😴 en morgen weer bruin bakken⛱😎.
  1. KimScholteintHoff2
  2. Turkije, Marmaris