Puerto del Rosario, Spain - Polarsteps
Het inchecken ging soepel en snel. Ik vloog met een 737 max dit is een nieuw toestel van TUI. Dit merkte je ook aan alles de stoelen, het interieur, de veiligheidsgordel. Zat naast hele gezellige mensen uit Rotterdam dus lekker gekletst. Deze mensen gingen al voor de 20x naar Fuerteventura. Door de drukte vertrokken we 20 minuten later dan gepland. We vertrokken van de Polderbaan dus dat betekent van de gate tot aan de start baan ben je met het vliegtuig zo ongeveer nog 20 minuten onderweg. Het opstijgen ging soepel en snel. Toen we langs de kust van Frankrijk en Portugal vlogen was er ligte turbulentie, maar niet hinderlijk. Omdat het een vlucht is van 4,5 uur komen ze twee maal langs of je iets te eten of te drinken wil. Ook dit gaat tegenwoordig digitaal en niet meer met contanten. Er zat aan de anderekant van het gangpad een passagier die zelf ook als purser bij TUI werkt en was met de hoofdpurser van de vlucht in gesprek. Ze vraagt aan hem naar welk hotel ga je op Lanzarote. Hij kijkt haar verbaast en zegt je weet toch wel dat je op de vlucht werkt naar Fuerteventura 🤔. Ze schrikt zich rot en zegt echt o mijn god goed dat ik je spreek anders had ik straks een enorme blunder gemaakt 😅. Het landen ging ook weer soepel en uitstappen nog geordend dan normaal. Voor Spanje heb je ook een QR-CODE nodig om het land in te komen. Er werd iedereen verzocht deze gereed te houden zodat we sneller door de controle konden. Door de controle ging ook lekker snel. De bagage zou op band 9 komen. Dit heeft TUI goed geregeld je krijgt zo snel je geland bent een berichtje in de app bij welke band je moet zijn en je krijgt ook bericht bij welke bus/busje je moet zijn. Ik heb al jaren een koffer die door zijn kleuren niet over het hoofd is te zien. Dit is altijd erg makkelijk omdat mensen nog al eens een verkeerde koffer pakken. Ik hen geluk ik zit nu in een busje voor mij alleen. De rit zal ongeveer een klein uurtje duren voordat ik bij het hotel ben.
KimScholteintHoff2
Fuerteventura