Pachamama, Peru - Polarsteps
Dag 7: Om 03.00 uur werden we in Arequipa door een mini bus (gericht op mensen van 1.50m) opgehaald om naar onze volgende bestemming te gaan: Cabanaconde. We kwamen hetzelfde meisje tegen in de bus die we ook al in Lima hadden ontmoet. Tijdens de busrit bereikte we een hoogte van meer dan 5000 meter. Ontbijt met coca bladeren tegen hoogteziekte stond klaar in Chivay (kon Glenn wel gebruiken, want die voelde zich al heel de avond/nacht niet goed). Na het ontbijt zijn we naar Cruz del Condor gereden om Condors te spotten, het uitzicht er naartoe en op de plek zelf was prachtig, maar helaas zagen we maar 2 condors heel ver weg. Toen we verder richting Cabanaconde reden vlogen er ineens een stuk of 10 Condors boven ons. We zijn daar gestopt voor foto’s en ze vlogen recht boven ons langs, ze hebben een spanweidte van 2 meter!! Onze gids vertelde dat hij ze zo dichtbij eens in de paar maanden ziet en dat we dus heel “lucky” waren. In Cabanaconde zijn we naar ons Hostel Pachamama gegaan, heel leuk ingerichte kamer en behulpzaam personeel. Helaas heeft Glenn koorts en hopen we dat hij vandaag nog een beetje opknapt.
Peru 2022
Pachamama