Cusco, Peru - Polarsteps

Dag 12: We zijn begonnen aan de 4-day inca jungle trek naar Machu Pichu. We zijn onderweg afgezet om naar beneden te mountainbiken door de jungle, trappen hoefde bijna niet. Eenmaal beneden kwamen we bekenden uit Rosmalen tegen, hoe toevallig. We sliepen in een dorp verderop in een eenvoudig Hostel met koud water waar je voor alles moest bijbetalen (handdoeken, wc-papier etc.). Een uur later dan gepland om 17.00 uur gingen we raften, waar mijn voorgevoel al niet helemaal goed was. Alles ging erg gehaast en gestresst en het begon al donker te worden. Glenn en ik zaten voorop in de raft en begonnen het steeds leuker te vinden totdat onze raft kantelde en iedereen er uit viel, behalve Glenn en ik. In de avond hebben we net zoals in de middag soep met rijst en groentes gegeten en zijn we op tijd naar bed gegaan. Dag 13: Om 05.00 uur ging de wekker om 22 km te gaan hiken door de jungle. We werden het eerste deel met een busje gebracht omdat er werkzaamheden waren en ze de weg gingen afsluiten. Om 06.00 begonnen we met de wandeling omhoog de berg op. De uitzichten onderweg waren heel mooi! Na 2 uur lopen stopten we bij een koffie plantage waar de hond die met ons mee liep en de honden van de plantage gingen vechten, doodeng. Na een stop daar liepen we verder tot aan de lunchplek, waar we brood met avocado en spaghetti kregen. Daar heb ik heerlijk in de hangmat gelegen. Na de lunch gingen we volgens onze gids alleen nog maar “vlak” langs de rivier lopen, achteraf gezien was dat peruaans vlak… Ik ben uitgeleden en naar beneden gegleden, gelukkig alleen een dikke blauwe plek op m’n been. Na nog een aantal kilometers afzien gingen we met een karretje over de rivier om bij de hotsprings te komen. Iets meer dan een uur hebben we heerlijk in het water gedobberd. Na de hotsprings kon je er voor kiezen om te lopen naar santa theresa (30min) of met de taxi mee te gaan voor 10 soles. Glenn ging met wat anderen lopen (oftewel na 200 meter mee gereden met een pickup voor 2 soles) en ik met de taxi (met 4 op de achterbank). Ons hostel had deze keer gelukkig lekker warm water. Voordat we gingen eten (rijst met veel te zoute groenten) kwam er een stoet voorbij voor de verkiezingen, Glenn zat ze vrolijk aan te moedigen. ‘S avonds zijn we nog op stap geweest met onze groep, erg gezellie. Dag 14: Na lekker te hebben uitgeslapen tot 08.00 uur zijn we gaan ontbijten en stond ziplinen op het programma. Ik ben bij de uitleg afgehaakt toen ik zag dat je je zelf moest afremmen met je handen… Glenn is wel gegaan maar vond het erg tegenvallen, wachten op elkaar duurde heel lang. Na het ziplinen zijn we naar het startpunt van de wandeling gebracht. Hier hebben we geluncht en (rijst met linzen) en begon de wandeling van 3 uur naar Augas Calientes. We hebben 3 uur langs het spoor gelopen door de jungle. Rond 5 uur kwamen we aan bij ons hostel waar de badkamer stonk naar urine en we niet van kamer konden wisselen… met wat luchtverfrisser is geprobeerd het probleem op te lossen. Als avondeten konden we a la carte eten kiezen, maar dit was erg teleurstellend.
  1. Peru 2022
  2. Cusco