Anuradhapura, Sri Lanka - Polarsteps
Vandaag hebben we heel Hollands op de fiets Anuradhapura ontdekt. Wat een mooie stad is dit.. Alleen maar dagoba's (oftewel een omgekeerde bel) en andere mooie tempels waar het buddhabeeld terugkomt. Ook zijn we bij de heilige en oudste boom ter wereld geweest, heel indrukwekkend om zo veel gelovigen bij elkaar te zien bidden en offers te brengen. Maar oh, wat was het heet overal. Met een temperatuur van dik 30 graden loop je met een extra sjaal over je hempje, lange rok over je korte broekje heen en blote voeten over die loeihete stenen heen. Zelfs de die hier wonen hebben daar moeite mee, die rennen ook van plek naar plek.
De mensen hier zijn onwijs vriendelijk en willen je overal bij helpen zonder daar geld voor te hoeven. Ze lachen altijd naar je en zwaaien en toeteren wat af! Helaas konden we niet in het guest house verblijven waar we vannacht sliepen, want dat was zo leuk daar! Nu slapen we dus voor 14 euro nog 1 nachtje in deze oude stad waarna we morgenochtend om half 8 de bus hebben naar het oosten. Daar gaan we het strand opzoeken en snorkelen bij Pigeon Island waar we hopelijk kleine haaien en zeeschildpadden zullen spotten!
LeanneZuur
Backpackavontuur Sri Lanka