Trincomalee, Sri Lanka - Polarsteps

De afgelopen twee dagen hebben we heerlijk kunnen genieten van zon, zee en strand. Vanaf Anuradhapura reden we in 3 uurtjes met de bus naar het noordelijke plaatsje Trincomalee aan de kust. We hadden nog geen overnachtingsplek, maar op advies van ons vorige guest house moesten we een tuk tuk chauffeur vragen naar een leuk guest house. Hij wist wel een leuk plekje voor ons, "near to the beach". Wat een geluk hadden we! De plek was typisch Cariben met een leuke bar en tafels en lichtjes op het strand. En vanuit het huisje loop je direct het strand op! Voor twee dagen hadden we ons eigen paradijsje.. We zijn nu heerlijk tot rust gekomen en hebben gister ook nog eens gesnorkeld. We hebben mooie vissen gezien, maar helaas geen zeeschildpadden of grondhaaien waar we voor kwamen.. Het koraal viel trouwens ook erg tegen. Desondanks hebben we een hele bijzondere tijd gehad in Trincomalee waar we veel met locals hebben gepraat en gelachen.. We zijn al zoveel te weten gekomen over hun cultuur, geschiedenis en uiteraard ook over de tsunami die voornamelijk in het oosten aan land kwam. Je wordt er stil van als je de verhalen hoort, want voor hun voelt het nog steeds als de dag van gister. Het zijn zulke lieve mensen die enorm trots zijn op hun land. En ik geef ze groot gelijk! Gisteravond hebben we twee uur lang met vijf locals op het strand gezeten en gepraat en gelachen over van alles. We hebben kleine stroopwafels bij ons om uit te delen. Nou geloof me, ze zijn er dol op! Vanochtend mochten wij met hun mee ontbijten en hebben we een echt Sri Lankees ontbijt gegeten! Hopen dat onze magen dat ook zo leuk vinden.. Vandaag zullen we verder reizen naar het binnenland waar we de beroemde Sigiriya gaan beklimmen, oftewel Lion's Rock. We keep you updated!
  1. LeanneZuur
  2. Backpackavontuur Sri Lanka