Kwa Sani NU, South Africa - Polarsteps

Zo koud het was gisteren, zo mooi weer was het vandaag. Ideaal om de Sani Pass te veroveren met de 4x4! Last minute nog 4 plaatsjes kunnen reserveren en we sloten aan bij 6 andere Belgen! Zeer gemoedelijke compagnie die al enkele verre reizen samen doorgebracht hebben. Eens vertrokken bleek meteen duidelijk dat ons Avanza’tje absoluut niet geschikt was voor deze Sani Pass te beklimmen. Zelfs het wegje tot aan de grenspost was onbegonnen werk voor onze Avanza. Gelukkig beschikten we deze x over een heuze 10-zit 4x4 en geraakten we zonder problemen verder! Het hobbelig parcours (“African Massage” volgens onze gids Ernest) bracht ons mooie vergezichten en prachtige valleien, hier en daar wat sneeuw (wie had dat gedacht)! Het was ook die sneeuw (en ijs) die de verdere doorrit tegenhield en we de laatste km’s te voet dienden te doen om te genieten van een lokaal biertje in de hoogste pub van Afrika! Iets verder bleek meteen waarom we hier de 4x4 parkeerden en te voet verder gingen. De Audi Q5 reed bergafwaarts maar verloor alle controle en slipte van de weg 10m de ravijn in. Gelukkig geraakte niemand gewond en konden de inzittenden het nog allemaal navertellen. De dag nadien verschenen ook foto’s en verhaal in de gazetten! Na onze ingewanden samengeraapt te hebben (hobbelig parcours) geraakten we veilig en wel terug thuis bij ons geliefde Avanza’tje ❤️
  1. LievenVanDamme
  2. South Africa