Mimizan-Plage, France - Polarsteps

De bijna 400 kilometer lange rit verliep zeer vlot en daardoor kwamen we rond het middaguur aan op de camperplaats van Mimizan-Plage. Dit is een zeer grote camperplaats waar een overnachting 14,40€ per nacht kost en waar het lozen van afvalwater, lozen van toiletcassette, drinkbaar water en elektriciteit in de prijs inbegrepen zijn. De staanplaatsen zelf zijn echter aan de smalle kant en wat bijzonder storend was (althans voor ons), was het feit dat velen twee plaatsen in beslag namen: hun mobilhome op één plaats en hun luifel + halve inboedel op de tweede plaats terwijl ze natuurlijk maar voor één plaats betalen uiteraard. Dit gedrag is volgens het camperplaats reglement niet toegelaten, maar als zelfs de politie (die regelmatig komt controleren) hier niets op zegt dan zal het wel ok zijn zeker? Wij vonden in ieder geval nog een plekje op deze druk bezette plaats en we ondervonden al snel dat we enkele sympathieke Franse buren hadden. Dat was al zeker een meevaller. Nadat we iets hadden gegeten trokken we eropuit om de omgeving te verkennen. Na een steile klim werden we beloond met een wijds zicht op de golf van Biskaje. We volgden vervolgens de kustlijn tot aan het centrum van Mimizan-Plage. De drukte die we daar tegenkwamen was een beetje overweldigend: net een mierennest, zo veel volk. We wurmden ons enige tijd door de massa en we deden zoals zovelen: winkelen, iets gaan drinken en enkele oesters gaan eten. Tegen de avond aan keerden we met onze koopwaren terug naar de camperplaats. Terug op de camperplaats merkten we een beetje commotie: een motorhome in de rij achter ons had er niet beter op gevonden om zijn afvalwatertank te lozen zonder zich te verzetten. Het gevolg was dat er een stinkende stroom water, via onze rij, naar de lager gelegen plaatsen had gevormd. Het duurde een tijdje voor het water en de bijhorende penetrerende geur was verdwenen. Er waren heel wat camperaars die hiermee niet konden lachen. Wij trokken er ons niet teveel van aan en installeerden ons met een fles champagne uit de weg van de ‘rivier’. Ons plan om hier een aantal dagen te blijven staan lieten we varen en na het raadplegen van onze campergids werd er besloten dat we de dag nadien zouden doorrijden naar Marennes-Plage, gelegen in de nabijheid van ons favoriete eiland Île d’Oléron in het departement Charente-Maritime (we gingen het eiland niet oprijden omdat het er in de zomermaanden een drukte van jewelste is met lange files tot gevolg).
  1. Frankrijk / Spanje / Portugal – rondrit 3 weken
  2. Mimizan-Plage