Suèvres, France - Polarsteps
Het was ondertussen al dinsdag en we bevonden ons op nog redelijk wat afstand van huis: ong. 800 Km. Daar we nog ergens één of twee rustdagen wensten in te lassen besloten we om een een beetje afstand af te leggen en ons voor de volgende twee nachten op een camping te installeren.
Na een blik op de kaart te werpen leek het ons een goed idee om ergens in de Loirestreek halt te houden. Via de applicatie van ACSI kwamen we bij vijfsterren kasteelcamping “Parc de la Grenouillère” in Suèvres terecht. Het leek ons ook beter om een plekje te reserveren en na een klein telefonisch onderhoud was de zaak geregeld: de laatste beschikbare plek was voor ons. We hadden hiervoor wel telefonisch een betaling via onze creditcard moeten doen.
Na een vlotte rit van ongeveer 350 Km. kwamen we aan op de camping, net samen met de eerste regen.
We kregen een plek toegewezen in een rustige hoek, tegen een stenen muuromwalling. Een zeer fijne plek. Alleen een beetje jammer van het weer (we waren immers al meer dan twee weken schitterend weer gewend): het regende quasi non-stop en wanneer het niet regende speelde de wind onophoudelijk in en rond ons plekje. Zelfs door het plaatsen van een windscherm slaagden we er niet in om uit de wind te gaan zitten.
Tussen de buien door wandelden we over het mooie domein: het kasteel(tje) is centraal gelegen en vlak daarnaast bevind er zich een mooi zwembad (deels overdekt en deels openlucht). Verder heb je er een kleine superette, een bar, een frituur, restaurant, tennisvelden, basketbalplein, mogelijkheid tot vissen in de kasteelgracht, kinderopvang, etc. Aan één van de sanitaire installaties hing een briefje met de melding dat er ‘vandaag’ geen warm water was, maar dat technici hieraan werkten en het ‘vandaag’ zouden oplossen… het papiertje was echter al een beetje afgeschenen door de zon en later zou blijken dat ook de volgende dag het blaadje er nog hing en waarschijnlijk nog wel langer zou hangen. Daardoor was de andere sanitaire installatie duidelijk overbelast en leek het ons beter om maar even te douchen in onze motorhome. Alvorens terug te keren naar onze motorhome bestelden we voor de dag nadien een baguette en enkele croissants in de superette (ze hebben namelijk geen brood in voorraad dus je bent eigenlijk verplicht om brood te bestellen als je dit wenst, op zich geen probleem natuurlijk).
‘s Avonds gingen we eten in het restaurant op de camping: we kregen er een hartelijke ontvangst van een zeer vriendelijke serveerster met wie het dadelijk klikte en waarmee de ganse periode dat we er waren wat grapten en grolden. We kregen ook wat tips en tricks over het eten en de wijze waarop het bereidt was. We kregen er o.a. het volgende geserveerd: 2 mochito’s (zeer straf smile ), 2x fois gras (super lekker!), 1x gamba’s met Pastissaus (zalig!), 1x eendenborstfilet met rode vruchtensaus (jammie!), een Crème Brûlée en een ijsje.
Met een goed gevulde maag maakten we nog een kleine wandeling (onder onze paraplu) over de camping alvorens onder de wol te kruipen in onze motorhome.
Frankrijk / Spanje / Portugal – rondrit 3 weken
Suèvres