Amsterdam Airport Schiphol, Netherlands - Polarsteps

Park, Sleep, Fly. Een aanrader! Gisteren al mooi met de shuttlebus via Schiphol de trein gepakt naar Amsterdam Centraal. Hapje eten op het Rembrandtsplein, terrasje op de Dam en Zeedijk. Gezellig! Altijd leuk om mensen te kijken. Maar continue die vieze, weeïge wietlucht....om stoned van te worden 🤪 Vandaag na een goede nachtrust en lekker ontbijtje rijdt dezelfde shuttle ons naar de vertrekhal op Schiphol. Geen stress, geen file. Onze auto blijft achter op de parkeerplaats van het hotel en kunnen we over 2,5 week weer oppikken. De ruim 10 uur durende reis van Amsterdam naar Houston verloopt prima. But, ....then we got a problem 😬⛈ Na boarding vertrekt de connecting flight naar New Orleans Louisiana (NOLA) twee uur later dan gepland vanwege storm, bliksem en regen. Dus kun je niets anders doen dan stom in het vliegtuig zitten en wachten tot het overtrekt. In NL is het inmiddels midden in de nacht dus de vermoeidheid begint nu ook toe te slaan. Richting NOLA klaart het op. Vanuit de lucht hebben we een mooi zicht op de Mississippi delta en het Pontchartrainmeer. Hier ligt een brug midden doorheen van ruim 38 km. Zodra we de luchthaven uit lopen naar de taxi is het duidelijk dat we in de deep south zijn: het is nu nog 30 graden en een hoge luchtvochtigheid. Om 21 uur local time (7 uur tijdsverschil NL) bereiken we Inn on Usulines. Een kleinschalig hotel aan de rand van the French Quarter. Het hart van New Orleans’ uitgaansgebied met mooie namen als Bourbon en Royalstreet. Een gebied met Franse, Spaanse en Caribische invloeden welke terug te vinden zijn in de architectuur en het eten 🤩😋 Maar dat gaan we morgen wel ervaren. En zien! Want de straten zijn hier erg slecht verlicht. Verrassing! Er is geen kamer via Expedia op onze naam geboekt. Na veel Amerikaanse heisa and ‘I don’t understands’ stelt ze ons eindelijk gerust dat ze voor de komende twee nachten hier een kamer heeft. De derde nacht kunnen we doorbrengen bij Inn on St Ann, van dezelfde eigenaar paar straten verder. ‘So what’s the problem!’ Expedia mag het financieel oplossen morgenvroeg 😴
  1. Roadtrip USA
  2. Amsterdam Airport Schiphol