New Orleans, United States - Polarsteps
Voor vandaag twee electric bikes gereserveerd. Zo blij dat we niet helemaal op eigen kracht moeten trappen. Het is nu al 32 graden en op het nieuws wordt een waarschuwing afgegeven voor heat-illness met de mededeling “please watch your neighbours” Dennis is my neighbour vandaag dus zal goed op hem passen. 😅😅
Na een korte uitleg zijn wij ‘on our way’. Door het Garden District met de antebellum huizen. Prachtig! Ze variëren van groot naar klein en van goed tot slecht(er) onderhouden. Het asfalt in sommige straten kan wel een nieuwe laag gebruiken. Goed voor je kijken dus vanwege de gaten in de weg.
We maken een stop bij Lafayette Cemetery. Een begraafplaats met ruim 1000 tombes die plaats bieden aan ca 7000 mensen. De meeste tombes zijn familietombes. In New Orleans worden de overledenen in tombes boven de grond begraven omdat het een moerasgebied is met een hoge grondwater stand. Lafayette Cemetery is vaak als filmset gebruikt. O.a. voor Double Jeopardy en Interview with the vampire met Tom Cruise en Brad Pit.
We vervolgen onze weg via het Audubon Park naar het City Park. Onderweg kruizen we de oude St Charles Ave streetcar. Na een verfrissend drankje in een air-colded café NOMA brengt Esplanade Ave ons weer richting het oude centrum. Een mooie brede straat met grote, oude eiken die schaduw geven. We fietsen door Frenchmenstreet, het kleinere broertje van partystraat Bourbonstr, naar de wijk Marigny.
In deze buitenwijk passeren we een klein cafeetje. Omdat het er vaag uit ziet besluiten we daar iets te drinken. Binnen is het erg donker en er zit zo’n zes man aan de bar. Zodra onze ogen gewend zijn aan het duister zie we versieringen in alle kleuren van de regenboog, foto’s van gespierde mannen aan de wand en een leuk winkeltje met artikelen van leer. Ow! Het is zo’n bar. Tja, de regenboogvlag aan de buitenzijde zagen wij pas bij het verlaten van het pand 🙃🏳️🌈
Vlak na ons komt een stel binnen met een klein hondje op de arm. Zo typisch! Zij blijkt een kruising te zijn van een chihuahua en een pekinees. Haar naam is Mss Peanuts en is ‘so spoiled’ dat ze haar eigen zetel krijgt aan de bar. Larry en Renold zijn een gezellig stel. Na wat chit-chat over A’dam, ouder worden en honden nemen we afscheid. Ik krijg een dikke hug van Larry. Dennis gaat nog ff naar het toilet ( what’s your back, man! 😂).
Iets verder op zit een kleine foodhall, St Roch Market, waar we een paar verschillende kleine hapjes doen. Uiteraard mogen de oesters hier weer niet ontbreken.
Het is bijna vijf uur dus cruisen we over de drukke Decatur street terug naar de verhuur. De man is verbaasd dat we het de gehele dag hebben vol gehouden met deze hitte. Het gaat ons niet alleen om het fietsen. Je moet met dit weer ook zorgen dat je genoeg drinkt 😁 (in een airco ruimte). We hebben een mooie route van ongeveer 20 miles (ca 30 km) afgelegd en de accu’s waren bijna leeg.
Roadtrip USA
New Orleans