Huntsville, United States - Polarsteps
Het is museumdag vandaag. We rijden 1,5 uur verder naar Huntsville, the Rocket City. We gaan naar het U.S. Space & Rocket Center. Hier is van alles te zien wat met ruimtevaart te maken heeft. Een nagebouwde ISS capsule met hardloopband, bed en voorbeelden van voedsel. We geinen hier wat met de slowmotion video optie op de mobiel alsof het lijkt dat we ‘lost in space’ zijn.
Hoogtepunt is de Saternus V hal. Een complete tentoonstelling van de drietraps draagraket die ook de vlucht van Apollo 11 naar de maan mogelijk heeft gemaakt. Donders wat een kracht en geluid produceren die vijf F1 motoren. Buiten staan een tweetal raketten en the Pathfinder Space Shuttle.
Het volgende letterlijke hoogtepunt: the Space Shot. Een attractie die je laat beleven hoe een lancering voelt en je met een vaart omhoog schiet. Het wemelt er van de hyperactieve circa 10 jarige jongens en meisjes. Ook wij worden weer kind en besluiten ook een trip te doen. Ik ben totaal niet van de achtbanen of turbulentie situaties waar je dat akelige gevoel van in je buik krijgt, maar goed, we sluiten aan. Een totaal bezweet jongetje vraagt: “are you guys going to make a ride too??” “Jep!” Verbaasde blik 😳🤨😂 Een ander ventje vertelt stoer dat hij al vier keer is geweest en een meisje uit zijn klas maar liefst elf keer. Nou, één keer vind ik denk ik genoeg 😬.
Je kunt met z’n drieën op een rij zitten. Een meisje schuift bij ons aan: “I’m going to sit with you guys. Where are you from?” “Holland! 🤔 The Netherlands? 🤨 “Europe?!” 😄 “Oké!” Het kind heeft geen idee waar het ligt. Ze vertelt vervolgens dat ook zij al meerdere keren in de Space Shot is geweest en dat het zo leuk is. Verontschuldigend deel ik haar alvast mede: “I think i’m going to scream” De beugels worden dichtgeklapt en de gordel vastgezet. Countdown! And we have a lift-off! Whoeoeoehaaaaaaaaaah!! Ik heb mij de longen uit het lijf gegild! 🤪🤪Gevolgd door een dikke, vette lach kick 🤣🤣🤣 (nu ik dit opschrijf schiet ik weer in de lach) Dennis deed het bijna in zijn broek vanwege mijn reactie.
Roadtrip USA
Huntsville