Blowing Rock, United States - Polarsteps
Als je rond 4 uur ‘s nachts niet uit bed wordt gebeld door klanten dan word je er wel uit getrild door het onweer. Bliksems, wat kan het hier donderen! De dag begint dus met veel regen. De Great Smokies doet zijn naam eer aan. Tussen de bergen zie je plukken laag hangende bewolking.
Vandaag starten we met de Blue Ridge Parkway. Deze 469-mile scenic Parkway loopt door het zuidelijke gedeelte van de Appalachian Mountains ( 750 km)! Het NP loopt van de Great Smokey Mountains bij Cherokee naar Shenandoah NP dichtbij Washington. Wij haken aan bij milepost 388, Asheville. De weg leidt ons hoger de bergen in waardoor het zicht compleet wordt ontnomen door mist. Amerikanen voeren ook nog eens geen verlichting. Levensgevaarlijk! Langzaam klaart het op en heb je bij de verschillende ‘scenic overlook’ een geweldig uitzicht over de bergketens.
The North Carolina BBQ Society heeft een BBQ trail. Hierop staat ook Switzerland Café in Little Switzerland. Laat dat nu net rond lunch tijd op onze route liggen. De pulled pork wordt geprezen dus wij hoeven niet lang op de menukaart te kijken. Het varkensvlees heeft 12 uur gegaard en gesmoked op de eigen pit in een Hans en Grietje huisje achter de blokhut. Smaakt heerlijk! 😋😋
20 mile verder ligt Linville Falls. Hier stretchen we even de benen. Wandeling over smalle, soms modderige bospadjes. Aan het eind worden we beloond met een mooie waterval.
We overnachten in het bergdorp Blowing Rock. Bij de Alpine Village Inn worden we ontvangen door twee trouwe viervoeters. Dat zijn de momenten dat ik mijn grote vriend back home ff mis. Blowing Rock is een toeristisch plaatsje met art en kleding winkeltjes. En je mag er voor een ijsje in de rij. Wel verdomd lekker. Mag ook wel voor $7. Voordeel is dat je de avondmaaltijd kunt skippen. 😋😁
Roadtrip USA
Blowing Rock