New York City, United States - Polarsteps
We naderen NYC vanaf New Jersey. Het ziet erg donker en opeens klinkt er een noodsignaal op mijn mobiel. Flash Flood warning! Stortvloed ? 😳
Dit is de mogelijkheid om Liberty Park te bezoeken. Vanaf hier kun je the Statue of Liberty van dichtbij goed (in de rug) zien, de Flag Plaza en je hebt een super uitzicht op Manhattan. Ook hier staat ook een 911 Memorial, de Empty Sky. Ter nagedachtenis aan de mensen uit New Jersey die zijn omgekomen op die dag. De twee muren met namen zijn zo geplaatst zodat daar tussen een leegte ontstaat waar vroeger de Twin Towers stonden.
We rijden Manhattan binnen door de Hollandtunnel en zijn direct weer $15 lichter. Bijzondere ervaring om via Lower Manhattan naar de wijk Greenwich Village te rijden om de auto in te leveren. Het is mega druk vanwege de holidays en iedereen die de stad wil verlaten voor family visits.
Ons hotel bevindt zich precies tussen the Empire State en Flatiron Building in NoMad (North of Madison Square Park). Deze avond in de buurt Japans gegeten bij Wakamama en afzakkertje bij de Belgian Café op de hoek.
Roadtrip USA
New York City