Yosemite Valley, USA - Polarsteps
Op zondag verlaten wij de San Francisco en rijden wij naar Yosemite nationaal park. Eerlijk gezegd zijn wij bij dat we deze stad verlaten en de natuur op gaan zoeken.
Hard mee zingend met sweet home alabama rijden wij richting Yosemite. Onderweg kijken wij onze ogen uit. Het lijkt echt wel heel erg op het wilde westen hier hè roept Joël. Tijdens het rijden moet ik aan mijn oom zijn bekende uitspraak denken: “als het gras eruit ziet als strooi is het een goed vakantieland”. Nou dan is dit deel van de verenigde Staten zeker een goede vakantiebestemming.
Na ongeveer 3 uurtjes rijden begint het landschap om ons heen te veranderen. Langs de weg verschijnen hoge bomen en zodra je het raam open doet ruik je de heerlijke geur van dennenboom.
Na een kleine file verschijnt een groot boord met “welcome at Yosemite national park”. Wij rijden Yosemite in en meteen zijn we beide versteld van de natuur om ons heen. We rijden langs prachtige kliffen naar beneden. Onze camping ligt midden in het nationale park in Yosemite Valley.
Wij lopen nog een rondje door Yosemite valley en langs de prachtig watervallen. Erna spellen we spelletjes in de camper. Heerlijk rustig als de telefoon geen bereik heeft. Al denkt Joël daar anders over… blijft toch een ICT’er hè.
Roadtrip United States 🇺🇸
Yosemite Valley