West Glacier, USA - Polarsteps
Gisteren zijn wij vertrokken uit Seattle en doorgereden naar Montana. In de avond komen wij aan bij de camping. Van te voren hadden we al gezien dat het weer hier niet helemaal mee zit. Het regent erg hard en wij besluiten in de avond maar spelletjes te spelen in de camper. De hele nacht horen wij de stromende regen op de camper. Dit zorgt ervoor dat ik de hele nacht naar de WC moet. Echter besluit ik maar om in bed te blijven liggen want in mijn eentje over een camping lopen waar overal borden met “pas op grizzly territorium” hangen vind ik niet heel prettig.
In de ochtend maken wij ons klaar om naar glacier nationaal park te gaan. Helaas komen we erachter dat de “going to the sun road” voor een stuk dicht is en wij hierdoor maar in een deel van het park kunnen komen. Jammer maar gelukkig is er genoeg te zien in dit park!
De regen stopt in het begin van de middag en de prachtig besneeuwde toppen komen tevoorschijn. In de middag besluiten wij een boottocht te doen over het grootste meer in het park. Het uitzicht is erg mooi tijdens deze tocht. Wij krijgen uitleg over de natuur en de geschiedenis van het nationale park. Ondanks dat we maar een klein deel van het park kunnen zien hebben we erg genoten van de natuur.
Morgen rijden wij door naar een ander nationaal park waar ik stiekem al heel de reis naar uitkijk. Een hint het is het oudste nationale park in de verenigde Staten. Iemand een idee?
Roadtrip United States 🇺🇸
West Glacier