Grand Canyon Village, USA - Polarsteps
Wanneer wij terug komen van Horsesoe bend gaat de zon bijna onder. Wij besluiten om bij een uitzichtpunt de zonsondergang te bekijken. De zon zakt achter de grand canyon en zorgt ervoor dat er een prachtig oranje gloed over de canyon heen hangt. Na de zonsondergang wachten we nog iets langer tot het helemaal donker is. De grand canyon staat namelijk beschreven als een van de mooiste plekken ter wereld om de sterrenhemel te zien. Al snel worden de sterren zichtbaar. Het is echt ongelofelijk hoe helder ze hier te zien zijn. Op de foto’s die we maken is zelfs een deel van de Melkweg te zien. Heel gaaf!
Erna rijden wij door naar onze camping die naast de grand canyon ligt. Het is maar goed dat ik niet meer slaapwandel anders had ik straks beneden gelegen.
Tijdens deze reis hebben wij al verschillende vervoersmiddelen gebruikt. Echter ontbreekt er nog een natuurlijk: de fiets! De weg in de grand canyon is afgesloten voor auto’s dus wij hebben de keuze om met de drukke shuttlebus te gaan of zelf te fietsen. Bij het ophalen van de fietsen staan wij even te wachten omdat alle mensen voor ons uitleg krijgen over hoe een fiets werkt. De medewerker vraagt aan ons waar we vandaag komen. Wanneer we Nederland antwoorden reageert hij met: oh dan is de uitleg over de fiets dus niet nodig. We krijgen een helm op (ik voel me hier net een Duitser mee) en kunnen beginnen aan onze fietstocht.
Tijdens de hele route hebben we een prachtig uitzicht over de grand canyon. We staan er beide versteld van hoe groot het is. Bij elk uitzichtpunt stoppen wij even om te genieten van het uitzicht. Elke keer staat er een rij van mensen te wachten op de shuttlebus. Wij lopen langs de rij heen pakken de fiets een rijden weer verder. In totaal fietsen wij 35 kilometer langs de grand canyon.
Na een mooie fietstocht is het weer tijd om naar de camping te gaan. Morgen verlaten we de grand canyon weer om door te rijden naar Las Vegas!
Roadtrip United States 🇺🇸
Grand Canyon Village