Marrakesh, Morocco - Polarsteps

Het eerste doel van de dag: de laatste autorit, en vooral de drukte in Marrakech zonder schade doorkomen en de auto inleveren op het vliegveld. Uiteraard weer een paar idioten zien rijden, maar alles netjes ontweken en de auto 1 minuut van het vliegveld laten schoonmaken. Blijkbaar vond een meneer dat hij eerder aan de beurt was en ging voor de auto staan. Wij stonden iets verder aan de zijkant te wachten en waren eerst in de veronderstelling dat dit zichzelf op zou lossen. Niet dus. Onze schoonmaker gaf gas en reed door tot zijn benen. Toen begonnen ze tegen elkaar te schreeuwen met waarschijnlijk weinig vriendelijke woorden. Ik liep al een beetje naar voren want voelde het al aan komen.. maar was te laat. Onze schoonmaker gaf nog een keer gas en raakte de man lichtjes, de man sloeg boos hard op onze motorkap. Ja hoor, 2 deuken. De man aangesproken, rustig gevraagd of ik een foto kon maken van zijn batch die hij droeg en dit was gelukkig geen probleem. Daarna nog snel zijn nummerbord erop gezet en op naar het vliegveld. Daar aangekomen kwam de man van Hertz al snel naar ons toe en was uitermate vrolijk en vroeg hoe we het in Marokko hebben gehad en heette ons nogmaals van harte welkom. Ivm een wijziging in onze planning leverden we de auto 5 dagen eerder in en al pratende wat we zouden gaan doen liep hij een rondje om de auto. En in minder dan 20 seconden was alles akkoord. Oké, doei. Onze riad hadden we online geboekt en bleek achteraf perfect gekozen. Op een paar minuten lopen van het djeema el fna plein en dichtbij de meeste toeristische trekpleisters. Het djeema el fna plein is echt indrukwekkend. Er is zoveel te zien: muziek, slangen, aapjes, cabaret en allerlei genummerde tentjes waar je wat eten of drinken kan halen. Zelf hebben we een paar keer westers gegeten na al die Tajine’s de afgelopen twee weken en de verwachting voor de komende dagen met onze vierdaagse hike door het Atlas gebergte.
  1. Marokko
  2. Marrakesh