Mariposa, United States - Polarsteps

Vanmorgen wakker geworden met het goede nieuws dat ik mijn cursus sportdiëtetiek heb gehaald en nu dus officieel sportdiëtist ben! Wederom waren we weer vroeg wakker en dus weer vroeg aan het ontbijt. Lein had een lekker ontbijt met gebakken aardappeltjes erbij, die ze toch maar niet opgegeten had, omdat het te slecht voelde haha. Daarna zijn we vertrokken naar het vliegveld om de huurauto op te halen. Toen we hem wilde ophalen kregen we een gratis upgrade naar een grotere auto, een Subaru Forester! Die was volgens de man meer geschikt ook voor lange afstanden. Er zitten ook allemaal fancy foefjes op zoals lampjes die gaan branden als een auto in je dode hoek zit, adaptive cruise control, dak dat open kan en noem maar op! Toen was het tijd om te gaan rijden richting Mariposa, met een paar tussenstops. Toch wel spannend zo’n grote auto en het verkeer in Californië. Maar het ging allemaal goed! De eerste stop was Walmart, waar we even boodschappen gingen doen. We wilden nog een mobiel houder voor in de auto en natuurlijk genoeg water voor onderweg. Marjolein had ook lekker snugger een brood meegenomen voor in de middag, die bleek later nog afgebakken te moeten worden. Heerlijk zo’n half afgebakken broodje haha. Gelukkig smaakt alles goed met Lotus Speculoos en pindakaas hahaha. De tweede stop was shoppen bij de San Francisco Premium Outlet. Met dank aan Anne-Wil die is hierover had getipt! En man wat waren we goed geslaagd! Mooie Tommy truien en een jas, voor mam een mooie Tommy tas en nog twee mooie The North Face tassen gescoord! Na de outlet was het nog 2,5 uur rijden richting Mariposa. Het rijden in Californië went al snel. Eenmaal aangekomen in Mariposa hebben we lekker ingecheckt in ons mooie hotel en zijn we een lekkere vegetarisch burger gaan eten bij Gold Coin Sports Grill & Bar. Was echt heerlijk! Verder hebben we nog even het dorpje doorgelopen en die lekkere Amerikaanse sfeer geproefd. Net of je door een film loopt met die gebouwen! Nu lekker terug in het hotel om even bij te komen. Morgen gaan we naar Yosemite Valley en gaan we hiken. Weer even wat anders dan een reisdag haha. Tot snel! Liefs, Loes en Lein
  1. USA
  2. Mariposa