Yosemite Valley, United States - Polarsteps
Vanmorgen wederom lekker vroeg wakker en vroeg aan het ontbijt. Wat ook wel de bedoeling was, omdat we nog ongeveer 1,5 uur naar Yosemite Valley moesten rijden.
Om Yosemite National Park in te rijden moesten we nog een ticket kopen, bij een onwijs leuke park ranger, die echt plezier had in zijn werk! Meteen al een leuke ervaring met het National Park
Aangekomen in Yosemite Valley gestart met de hike richting Yosemite Falls. Na 1,5 uur lopen (en behoorlijk klimmen!!) hadden we prachtig uitzicht op de waterval! Dat was al het klimmen zeker waard. Ook de uitzichten onderweg, zoals op de beroemde Half Dome, was prachtig! Genoeg foto’s kunnen maken onderweg haha!
Terug naar beneden ging weer lekker snel, in 50 minuten waren we beneden. Toen dachten we, we rijden nog naar Yosemite Village om ergens wat te drinken. Ik had drastische koffie/cafeïne tekort, aangezien de koffie in het hotel slootwater was en ik niet verder kwam dan een half kopje (stiekem begon de hoofdpijn ook al op te komen, hoe bedoel je verslaafd). Het bleek alleen niet zo makkelijk om de village in te komen. We konden nergens parkeren, het was mega druk en de wegen om de village in te komen mochten we niet in rijden. Toen maar besloten om terug te gaan naar het hotel en dan onderweg wat te drinken.
We kwamen uit bij een hotel met een winkeltje. Hier kon Lein een colaatje kopen en ik kon koffie uit een automaat krijgen. Toppie dacht ik. Alleen toen we in de lobby zaten bleek de koffie ijskoud en ik ben geen fan van ijskoffie dus dat was ook niet geslaagd. Je kon de dag ook wel ‘koffie jacht’ noemen man man.
Gelukkig konden we terug in Mariposa éin-de-lijk een goede bak koffie krijgen. Ik weer helemaal gelukkig. Daarna zijn we nog even lekker bij het zwembad gaan liggen bij het hotel om bij te komen.
We zijn ook weer lekker gaan eten bij dezelfde bar als gisteren, aangezien het zo lekker was! Nu een lekker biertje na gedaan. Hoort er toch bij hier natuurlijk!
Gisteren hebben we ook tickets gekocht voor Calvin Harris bij het OMNIA in Las Vegas. Super vet natuurlijk, maar bij deze club bleek een dress code te zijn. Daarom nog maar even nieuwe schoenen gekocht hier, want niks wat ik mee had voldeed aan de dress code. Weer een goed excuus voor nieuwe schoenen haha. Lein had uiteraard nog wat meer tijd nodig (altijd kieskeurig hahaha) en daar gaan we morgen verder voor kijken.
Tot slot gingen we nog een ijsje halen. Gewoon vanille, niks bijzonders en toen werd Lein om d’r ID gevraagd. Wij ons meteen afgevraagd waar alcohol in zou kunnen zitten, bleek dat het nodig was om te checken of de naam op de credit card overeen komt met het ID. De vrouw achter de balie had d’r lolletje ook weer voor de avond haha.
Nu weer lekker bijkomen bij het hotel om morgen weer te gaan hiken, nu naar Mariposa Grove in Yosemite National Park.
Tot snel!
Liefs, Loes en Lein