Grand Canyon Village, United States - Polarsteps

Vanmorgen voor het eerst wat langer uitgeslapen! Op zich niet gek, als je bedenkt dat we om 2 uur in bed lagen. Uiteindelijk heb ik Lein nog om 8.45 uit bed getrokken haha. We wilden graag nog even gaan ontbijten voor we weer de weg op gingen voor 4,5 uur richting Grand Canyon, maar er stond zo’n bizar lange rij bij de Starbucks in het hotel dat we onderweg maar wat zijn gaan halen. Had zeker een uur geduurd voordat we door die rij waren. Het was overal eigenlijk al super druk in het hotel. Ik had toch verwacht dat er meer mensen met een kater op bed zouden liggen haha. Uiteindelijk zijn we om 10.00 uur vertrokken uit Las Vegas, stiekem toch ook wel lekker om alle drukte en gekte achter ons te laten. Het was echt super leuk geweest, maar ook fijn om weer door te gaan. We kwamen al vrij snel langs de Hoover Dam, die we vanaf de snelweg niet konden zien. Ze hadden de muren op de brug expres hoog gemaakt zodat mensen niet afgeleid werden denk ik. Toch wel jammer voor ons! We hebben lekker onderweg geluncht met onze eigen broodjes, besmeerd met pindakaas en speculoos. Lekker en geld besparen haha! Wat onderweg wel opviel, was dat er veel trucks onderweg waren. En met al die heuvels van omhoog, omlaag rijden was dit soms wel eens irritant. Ze gaan elkaar ook lekker inhalen op een tweebaansweg als we omhoog rijden haha. Qua omgeving werd het eigenlijk steeds groener en meer bomen! Het weer veranderde ook drastisch. Werd echt een stuk koeler en het begon ook te regenen soms. Omdat het zo wijds is allemaal kon je overal regenbuien zien. We zagen ook genoeg flitsen om ons heen (wel ver weg hoor!), maar zo gaaf om dat zo te zien! Om 15.30 waren we aangekomen in de Grand Canyon. Onze lodge ligt echt naast de canyon dus we konden er zo naartoe lopen! Was echt prachtig! MAAR niemand had tegen me gezegd dat het zo steil was en je zo dicht bij de rand kon staan zonder mooi hoog hek. Scheet echt 17 kleuren. Kan je denk ook wel zien op de foto’s haha. Lekker nep lachen, want eigenlijk wilde ik gewoon weg bij de rand 😂. Ik liep gewoon met zweethanden langs de canyon! Maar het was echt wel zo onwijs indrukwekkend en mooi (3 meter van de rand!), dat was het allemaal waard! Morgen gaan we de canyon in hiken. Dat wordt nog wat voor mij haha. Dicht bij de rand blijven en vooral rechtuit kijken. Komt helemaal goed! Voor nu vroeg naar bed en vroeg op, want het wordt lekker warm daar beneden en hoe eerder we daar zijn hoe beter! Tot snel! Liefs, Loes en Lein Ps. van Lein moest ik niet zo overdrijven, heb m’n best gedaan haha.
  1. USA
  2. Grand Canyon Village