Santa Cruz, United States - Polarsteps
Vanmorgen vroeg ontbeten in een typische diner buiten het motel in Morro Bay. Ja ik heb weer pannenkoeken op en ja ik ga straks weer hard m’n best doen in de sportschool (niet alleen om te werken haha). Even goed opladen voor onze tocht langs de kust omhoog naar Santa Cruz!
Na een behoorlijk onstuimige nacht, met ruziënde schreeuwende buren, waarbij je je ineens realiseerde dat ze hier met pistolen rondlopen, waren we blij dat we hier wegreden. Nog nooit zo vroeg uitgecheckt hahaha! Gelukkig leefden de buren, zover wij weten, vanmorgen nog!
Gisteren waren we tijdens onze avondwandeling nog getipt over stops bij de Highway 1 die we echt niet mochten missen! Zo leuk hier, je raakt zo makkelijk met mensen aan de praat (oké deze mensen hadden een hond mee haha. Konden we even mee kroelen), en je krijgt meteen vragen over waar je vandaan komt, waar je naartoe gaat en 100 tips waar je zeker nog naartoe moet!
Dus onze eerste stop (én tip!) was het bekijken van de ‘Elephant Seals’. Het moment dat je de auto uittapte rook je ze al en hoe dicht bij je kwam hoe beter je ze kon horen. Kort gezegd, ze stonken en snurkten haha! Maar man wat een machtige beesten, zo groot! Lagen ze met z’n allen naast te slapen (/snurken) en als ze bewogen ging je helemaal stuk. Een soort lomp vet dat zich voortbeweegt.
Daarna zijn we doorgereden naar Ragged Point (was ook weer een tip!). Hier had je een grote afgrond waar je prachtige foto’s kon maken. Hier begon ook de zon door te komen, dus toen was het plaatje helemaal af! We hebben nog even een lekker bakkie koffie gedaan hier om vervolgens weer verder te rijden langs de kust naar Big Sur.
Onderweg zo vaak gestopt nog om mooie foto’s te maken! De uitzichtpunten bleven maar komen haha. Gelukkig bleef het zonnetje ook voor het grootste gedeelte schijnen dus dat maakte alles nog mooier!
In Big Sur hebben we lekker geluncht en zijn we nog even bijgekomen om aan het laatste gedeelte van onze tocht te beginnen (van vandaag dan haha!), naar Santa Cruz.
Om 15.00 reden we Santa Cruz binnen. Toen dachten we dat we er bijna waren. Man wat zaten wij ernaast. Als je dacht dat LA verschrikkelijk verkeer had, think again! Blijkbaar denkt iedereen hier: ‘kom laten we om 15.00 naar het strand gaan!’ Bij het hostel konden we ook niet parkeren en hadden een parking permit nodig waar we maar in een paar straten bij een groene parkeermeter konden parkeren. Het is geen grap, ook niet overdreven, maar 2 uur later en veel frustratie later hadden we een parkeerplek (15 minuten lopen van het hostel).
Het was zo bizar druk, het verkeer bewoog niet eens. Overal waren vergunningen voor nodig (natuurlijk niet de vergunning die wij hadden) of je moest $20 betalen voor een hele dag aan het strand parkeren. Vonden we het ook niet waard. Dus hebben we maar stilgestaan/‘rondgereden’ tot er iemand wegging. En na 2 uur hadden we dus bingo.
Wij alle spullen uit de auto, 15 minuten bepakt en bezakt naar het hostel gelopen, kom ik erachter dat ik m’n tasje met portemonnee (en Lein d’r paspoort) in de auto heb laten liggen. Ik weer terug naar de auto, terug naar het hostel gelopen en ja hoor, om 17.30 waren we dan eindelijk ingecheckt en wel op de kamer! WAT EEN DAG.
We hebben meteen een lekker (vegetarisch) restaurantje uitgezocht waar we heerlijk hebben gegeten (misschien wel het lekkerst tot nu toe!!) We vonden dat we het hadden verdiend haha.
Na het restaurant zijn we naar de Boardwalk gelopen, dit kan je een beetje vergelijken met een grote kermis op de pier! Hier was het natuurlijk ook nog mega druk, want al die auto’s van net vervoerden allemaal mensen.
Daarna zijn we nog een lekker drankje gaan doen bij Splash aan het einde van die pier, om de avond gezellig af te sluiten.
Morgen moeten we echt vroeg op en vertrekken (niet alleen omdat de parkeermeter om 8 uur afloopt), omdat we om 13.05 in San Francisco een honkbalwedstrijd gaan bijwonen!
Tot snel!
Liefs, Loes en Lein