Fes, Morocco - Polarsteps
Nooit gedacht dat ik zo naar Marokko zou gaan. In Nederland zijn de meningen over Marokkanen niet mals en laat de media je al snel geloven dat Marokkanen geen leuke mensen zijn terwijl er gelukkig ook nog wel veel lieve Marokkanen zijn. Het was spannend want in Marokko ben je echt in een andere wereld!
Als je blank bent val je op. Je bent Europees en ze denken dat je rijk bent. Of je nou advocaat of student bent, je bent blank dus je bent rijk en dit leverde me de nodige aandacht op wanneer ik me op straat bevond. Verkoop praatjes, bedelaars, mensen die je mee naar huis willen nemen, aandacht van veel vrouwen, het komt hier allemaal voor en je moet sterk in je schoenen staan om vooral heel veel nee te verkopen. In mijn ervaringen heb ik vooral veel vriendelijke mensen ontmoet en heb ik een mooie tijd gehad.
Helaas kent het land ook veel armoede en zie je dit ook veelvuldig terug. Het land lijkt in de middeleeuwen te leven en is verreweg van modern, wat voor ons dan modern is. De straten zijn niet schoon en er zijn veel zwerfdieren. Tussen de armoede door heb je prachtige markten, geweldige gebouwen en heel veel historie! In Marokko bevindt zich eens van de oudste universiteiten ter wereld!
Morocco Lions of Atlas
Fes