Seoul, South Korea - Polarsteps
De eerste stop van onze reis in azia in seoul, zuid-korea.
We waren aangekomen op het vliegveld rond 6 uur in de ochtend en kwamen aan bij ons hostel rond 10 uur. Waar we nog niet in konden checken dus we gingen maar lekker lunchen. Wat ons meteen opviel is dat iedereen engels sprak, wat niet voorkomend is in japan. We besloten maar wat rond te lopen en we schrokken allemaal erg hoe niet druk het was. We kwamen namelijk aan met het chinees nieuwjaar waarbij elke Korean terug gaat naar hun dorp om met familie nieuwjaar te vieren.
Maar alsnog waren er nog bruisende wijken in seoul. Toen we hadden ingecheckt moesten we een zeker verdiende dutje houden. Daarna gingen we naar een restaurant waar ik heel graag naar toe wou. Ze hadden maar 3 gerechten dus we namen van alles wat en het was het beste eten wat ik ook heb gegeten. Vooral de dumplings waren ge-wel-dig!
Toen zijn we uit gegaan met paar vrienden die we kenden. Wat wel heel jammer van korea is is de xenophobia. In 85% van de clubs hier kom je niet binnen als je een buitenlander ben. Dus er waren maar een paar clubs waarbij we binnen konden. Buiten dat hadden we alsnog een leuke avond!
Dag 2: na uitgeslapen te hebben besloten we een food-markt te bezoeken. Overal waar je zag werd er lekker eten gemaakt. Uiteindelijk ergens gezeten waar ze verse noodles maakte voor je. Ik had koude kimchi noodles genomen. Toen nog naar de moderne museum geweest. Vanuit daar de bus gepakt en naar seoul tower gegaan. Dat is de tv-tower boven op de berg midden in de stad. Toen onderweg naar huis gingen we korean bbq chicken eten en alleen ik was fan van het. Uiteindelijk moest ik bijna alles opeten😅 ook zagen we vaak van zulke “shelter” borden en stel noord korea zou bommen sturen dan kan je dus naar zo shelter gaan om te schuilen
Dag3 was de dag waar we veel dingen zagen zo begonnen we bij de deoksugung (eerste twee fotos na de bbq kip), daarna de gwanghwamun plein met de standbeelden en toen door naar de gyeongbokgung wat de hoofd-paleis is. De tempels hier vergeleken met japan zijn heel anders zo zijn ze veel meer kleurrijk.
Na de tempels en paleizen gingen we door naar de hanok dorp wat het ouwe gedeelte was. En op het laatst door naar de jogyesa wat mijn favoriete tempel was, een oud vrouwtje ging ons door het tempel complex rond leiden en uiteindelijk vroeg ze of we een kaart wouden schrijven naar huis dus dat hebben we gedaan en opgestuurd! Toen gingen we ergens lunchen. In de avond gingen we naar gangnam wijk (waar de video gangnam style gebaseerd is op) toen hadden we de starfield bibliotheek bezocht en toen maar naar huis gegaan omdat het te koud was (-17).
Dag4 besloten we de nationale museum te bezoeken om van de kou te verbergen. We hebben daar veel tijd ingestoken het was een impressive museum. Toen gingen we uit eten en uit om de verjaardag van iemand uit de groep te vieren, Nea. We gingen naar iteawon omdat we wisten dat ze daar altijd buitenlanders binnenlaten maar door het halloween ongeval was er nog steeds bijna niemand daar. We liepen maar wat rond en zonder dat we het doorhadden waren we bij dat straatje waar 150 mensen omkwamen en dat zette de toon van de avond wel.
Alsnog met paar mensen extra gevierd die ik kende dus we hadden alsnog een leuke en dronke avond!
Dag 5En lekker uitgeslapen de volgende dag. Niet zo heel gedaan buiten street food eten en veel gewandeld ook naar een mural village. Waar we heel mooi de zonsondergang zagen! Voor avond eten gingen we weer naar een recommendation michelin en daar hebben we ook heel lekker gegeten.
Dag6: werden we wakker met veel sneeuw en de kou was verassend genoeg minder geworden. Alles zag er zo magisch uit en we naar een tempel de changdeokgung. We gingen er gister naartoe maar toen was tie dicht (maar beter ook want met het sneeuw zag het er 10x beter uit! Na die tempel complex gingen we naar seoul station en met de snelheidstrein gingen we naar busan!
Nu ben ik al 2 nachten in busan dus als ik naar thailand vlieg zal ik een step maken van busan!
MikeGraumans
Japan + vakantie