Ella, Sri Lanka - Polarsteps
De laatste keer dat ik getypt heb was in Kandy en dat is blijkbaar al een tijdje geleden. Ik moet zeggen dat mijn tijdsbesef er gewoon niet meer is en elke dag voelt het zelfde aan.
Van Kandy zijn we met 6 personen naar Nuwara Eliya gegaan per trein, met de gedachte dat het wel te doen zou zijn in de trein. Hadden wij dit ff mooi mis. Het moment dat de trein aankwam op het station zat de trein al vol en ik denk dat er een kleine 100 mensen nog op het perron stond te wachten. Dat was dus drukken en proppen, maar het is gelukt!
Na 4 uur constant gestaan te hebben waren we uiteindelijk aangekomen in het koude plaatsje wat ik hierboven al beschreven heb. De dag van aankomst hebben we een kleine hike gedaan naar een waterval en in de avond met z'n allen wat gedronken.
Op de 2e dag ben ik met Jeroen rond wezen touren op de motor en ik moet zeggen dat de omgeving van deze plaats weinig onderdoet voor Ha Giang in Vietnam, wat in mijn ogen nog steeds het mooiste is wat ik heb gezien. Je hebt watervallen in overvloed, theeplantages die groot en groen zijn en natuur dat niet lijkt op te houden. Kortom een leuk en avontuurlijk dagje! Wel wou een politieagent mij staande houden omdat ik inhaalde op een stuk wat blijkbaar niet mocht. Nou dat liet ik niet gebeuren, mocht je wat van me willen moet je me komen halen. Maar gelukkig was de agent lui en bleef staan.
Dag 3 zijn we vertrokken, wederom per trein, naar Ella. De planning was om half 9 te vertrekken naar Ella maar de trein zat zo vol dat Adam (een Engels man) en ik zeiden dat we de volgende trein namen, echter moesten we 5 uur wachten tot de volgende trein dus het was een lange dag! De natuur die we onderweg zagen was het absoluut waard om te wachten en een plekje te bemachtigen!
De treinrit van Kandy naar Ella kostte me totaal een kleine 500 Rupia (2,50 euro) en duurde ongeveer 7 uur. Hier kan de NS zeer zeker een voorbeeld aan gaan nemen!
Ella is een prachtige dorp omringt door hoge bergen en een goede temperatuur! Hiken is een van de populairste dingen om hier te doen maar daar ben ik niet zo van. Een gemiddelde hike is ongeveer 30 minuten, wat geen probleem is voor mij, en de langste is 4,5 uur wat wel wat lastig is voor mij. Niet dat ik lui ben maar ik geniet meer van de natuur op een fiets of een scooter dan lopend.
Tot nu toe bevalt het reizen me een stuk beter dan de vorige keer. Ik slaap soms slecht en ben bijna elke dag om half 6 in de ochtend wakker maar dat is geen probleem want de mensen waarmee ik reis zijn super chill en willen allemaal elke dag op pad. Vandaag doe ik het rustig aan en ga ik mijn route uitstippelen voor Japan!
NickBoerkamp
Asia Tour pt 2.