Tokyo, Japan - Polarsteps

Hey, hoi en welkom terug! Op dit moment zit ik 2 dagen in Japan en ben ik al helemaal ingeburgerd. De taal en de gebruikelijke manieren van Japan beheers ik uitstekend en ik kan me prima redden! Tuurlijk niet! Alleen het laatste is waar. Want jezus wat een cultuurverandering is dit zeg! Nou Nick leg uit want wij willen weten wat er zo anders is. De mensen hier zijn erg behulpzaam. In de afgelopen 2 dagen ben ik al meerdere dingen kwijtgeraakt of heb ik dingen laten vallen, wat eigenlijk best gebruikelijk bij mij is, en de Japanners brengen dit netjes terug. Het maakt niet uit of het een drinkfles van 40 euro is of een paar cent, ze brengen alles terug. Dit is zeker een positieve verandering :). Tokyo is een enorm grote stad met weet ik veel hoe veel inwoners. In gemiddeld Azië zou ik nu leven op een halve vuilnisbelt maar in Japan is alles netjes en vindt je bijna geen troep op straat. Ook wacht iedereen netjes met oversteken totdat het licht op groen springt en lopen ze niet als kippen zonder kop daar elkaar heen. Nee alles gaat netjes en geordend. Enorm bijzonder om te zien maar ergens mis ik de chaos ook wel een beetje. Het winkelen of bestellen van eten is ook bijzonder. Veel gooi je geld in de een muur, zoals bij de FEBO, en moet je op een knopje drukken om te bepalen wat je wilt eten. Dan kun je plaats nemen aan een tafel en wordt je eten geserveerd en leggen ze, volgens mij, uit wat je gaat eten. Dit weet ik uiteraard niet zeker want ik spreek geen Japans. Het wat negatievere wat ik heb opgemerkt is dat Japanners je niet aankijken als jij ze aankijkt maar je wel aankijken als je niet kijkt. Ook zeggen ze vrij weinig tegen je behalve als hun het noodzakelijk vinden. Praten ze wel tegen je dan moet je maar kunnen ontcijferen wat ze tegen je zeggen want de meesten kunnen geen Engels. Ook is alles enorm duur. Zo is mijn hostel alleen al mijn dagbudget van Sri Lanka. Gemiddeld 20 euro per nacht. De metro is relatief goedkoop, zo ben ik voor 2 euro aan de andere kant van Tokyo. Het eten is relatief prijzig en staat gelijk aan het eten in Nederland of misschien nog wel duurder. Vanmorgen heb ik een treinpas gekocht voor 7 dagen waarbij ik bijna heel Japan kan doorreizen. Deze treinpas kost me 270 euro. Zeker geen koopje maar ik wil niet 2 weken in Tokyo blijven. Maar kun je dan niet met een bus of vliegtuig? Jawel dat zou kunnen maar uiteindelijk zal het niet zo heel veel schelen. En met de bus kost het met 10 uur om in Kyoto te komen terwijl de hogesnelheidstrein me in een kleine 2,5 uur naar mijn bestemming brengt. Aangezien ik weinig tijd heb in Japan is het me die 270 euro wel waard. Mijn berekening is dat ik in 2 weken ongeveer 1500 euro kwijt ben. En dit is dan nog op een budget. Om het om te reken. Hiervoor kun je ongeveer 2,5 maand leven in Vietnam of Sri Lanka. Maar goed, ik mag niet klagen want ik doe iets wat ik wil en dat kost nou eenmaal geld. En als ik geld wil verdienen dan moet ik naar Australie gaan.
  1. NickBoerkamp
  2. Asia Tour pt 2.