Yangon West, Myanmar - Polarsteps
Na een best wel laatste leuke week Japan ben ik aangekomen in Myanmar :).
Ik zal jullie een beeld geven van mijn laatste week Japan;
Toen ik mijn laatste post had geschreven was ik onderweg naar Osaka om daar een dagje door te brengen, gewoon omdat het kon. In Osaka heb ik een statief gekocht voor mijn camera en deze uiteraard gelijk uitgeprobeerd voor een goede zonsondergang! In de avond ben ik eerst in mijn door de stad wezen slenteren en ben ergens op een brug, bij toeval, 2 Nederlanders tegengekomen en daar ben ik de hele avond bier mee wezen drinken op de brug. Nou denk je waarschijnlijk ‘is dat niet een beetje zielig stelletje zwervers’ maar iedereen drinkt op de brug en het is een goede spot om mensen te loeren.
In Osaka zijn de mensen ook meer benaderbaar en ze komen zelfs op jou af voor een praatje of een foto! Iets wat ik nog niet eerder meegemaakt heb en dit veraste me wel.
Na een kort avondje slapen ben ik zwetend door de pleuris hitte wakker geworden en ben ik op pad gegaan naar een mooie waterval waar ik geen foto van heb op mijn computer dus die volgt misschien later. De waterval was redelijk ver weg met de trein (ongeveer een uur) en dat moest ik dus ook weer terug. Echter pak ik de laatste tijd wel vaker de verkeerde trein en in dit geval dus ook. Toen ik hier achter kwam stond ik al bijna in Kyoto en dat is met een lokale trein toch al gauw een kleine 45 minuten. Dus kon ik weer een andere trein pakken om terug te gaan naar Osaka. Ik had in de avond afgesproken met een Japanse meid om wat te gaan doen maar dat is niet doorgegaan omdat ik te laat was in Tokyo. Want ik ging van Osaka naar Tokyo en zou ongeveer om 7 uur in Tokyo zijn. Dit werd uiteindelijk 9 uur en dat vond zij te laat. Jammer maar ze heeft me goede tips gegeven voor Tokyo (volgt later).
In Tokyo was het contrast verschil weer enorm. Toen ik de metro in wou stappen zat letterlijk iedereen op zijn telefoon. En ik kon niet gewoon even in de metro, nee ik moest me er in proppen om überhaupt mee te kunnen.
Na een nachtje slapen heb ik de eerste dag in Tokyo vrij weinig gedaan. Het enige wat ik die dag gedaan heb is met mijn kamergenoten gepraat en in de avond zijn we drankspellen gaan doen en heb ik redelijk wat nieuwe mensen ontmoet. Eindelijk een hostel waar mensen met elkaar praten en op pad willen met elkaar!
De dag erna ben ik voor 1 nacht vertrokken naar Kamakura. Daar verbleef ik in een traditionele Japanse gasthuis en dit was echt super chill om mee te maken! Ik was helaas wel als enige maar dat maakte me geen klote uit omdat ik moe en een beetje brak was. Gelukkig was ik dicht bij de zee en kun ik een beetje uitbrakken op een knetter lelijk strand maar met water die op een goede temperatuur was. Daarna lekker een beetje rond fietsen op uiteraard een fiets en heb ik foto’s gemaakt zoals een echte toerist dat zou doen! Beetje hier en daar eten halen en in de avond vroeg naar bed om vervolgens in de ochtend weer op tijd wakker te worden door al het licht dat naar binnenkwam. Dat was wel weer minder dus uitgerust was ik nog niet. Ontbijtje eten, met de staff van het hostel wezen praten en toen weer terug naar Tokyo gegaan. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet weet wat ik die dag in Tokyo gedaan heb want mijn geheugen laat me soms in de steek. Vast niet iets belangrijks :).
Mijn laatste dag in Tokyo ben ik naar een lichtmuseum gegaan. En dit was echt super maar dan ook super vet! Dit is nou echt kunst samenvoegen met techniek en dan er iets moois van maken! Zoek het op want het is te veel om uit te leggen maar het is super gaaf!
Over 2 jaar ga ik terug met Roy Berends en misschien Bram Kiekebosch. De afspraak met Roy is er al :).
Ik heb een visum aanvraag gedaan voor Australie om daar een jaar te mogen wonen en werken en die is goed gekeurd! Ik moet voor 20 September 2020 binnen zijn maar dat zal geen probleem zijn.
NickBoerkamp
Asia Tour pt 2.