Rheinberg, Germany - Polarsteps
Dag 5: 68 km gefietst
Het was een koude nacht maar we lagen heerlijk ingepakt in ons slaapzak. We hebben allebei lekker geslapen. Het is mistig en alles is nat. We eten even een banaantje en wat nootjes terwijl we nog in de slaapzak liggen. En beginnen met inpakken, de spullen maar ook onszelf.
We beginnen optijd met fietsen door een mistige wereld. Al snel komen we een begraafplaats tegen. Daar kun je meestal water vinden. Alle bidons zitten vol, we gaan weer door.
We komen een mooi dorpje tegen. Zullen we even naar het grote plein? Het ruikt er heerlijk naar vers gebakken brood. We gaan even bij de bakker langs en gaan op een bankje zitten om ons ontbijt op te warmen en een koffietje te zetten. Ondertussen begint de mist langzaam wat weg te trekken. We fietsen weer door. En zien het zonnetje steeds meer doorkomen! Heerlijk:)
Tegen lunchtijd komen we aan bij een jachthaven. Er is veel ruimte dus we leggen al onze slaapspullen uit om te drogen en gaan erna lekker lunchen. Het is een hele happening, iedereen kijkt op als ze ons zien. 2 uur later vertrekkende pas weer. We fietsen door mooie dorpjes en prachtig natuurgebied langs de Rijn. Wat heeft de zon veel invloed op je gemoedstoestand.
Aan het eind van de dag gaan we steeds meer door bewoonde wereld. Ik begin wat spanning te voelen. Als we maar een slaapplek vinden. Gelukkig vinden we tussen twee dorpen in een mooi afgelegen grasveld. Meteen tent opzetten, koken en klaar maken voor bed. Wel truste!
NinaKaptein
Travelling by pedalling