North Rhine-Westphalia, Germany - Polarsteps

Dag 6: 50 km gefietst, een dag van weinig kilometers maar veel belevenissen. Vanmorgen werden we echt in een wonderland wakker. Mistig, blauwe lucht, luchtballonnen in de lucht. Maar ook vanmorgen was het goed inpakken want het is koud snachts. De eerste kilometers vallen zwaar. De spieren moeten nog wat opwarmen. We gaan langs dorpjes en weide naar de Rijn waar we een tijdje langs fietsen. We stoppen bij een bankje om een koffietje en ontbijt op te warmen. Maar oeps.. we letten niet op. Ontbijt is verbrand en smaakt niet goed. We doen ons best om het op te eten maar het gaat niet. Op het moment dat we het weg gooien spreekt een vrouw ons aan. Ze wilt weten waar we heengaan. Als we vertellen waar deze reis ons naar toe zal brengen is ze geïntrigeerd. Ze nodigt ons uit om bij haar thuis even te douche. Eenmaal bij haar huis bied ze ons koffie en ontbijt aan. Wat een gastvrijheid!! We hebben gezellig zitten kletsen in haar tuin onder aan een molen. Het is laat wanneer we weer door gaan. We fietsen vooral langs industrie terein. En baren tijdje weer langs natuurgebied langs de Rijn. We komen alweer dichtbij Düsseldorf, als we nu door fietsen moeten we voorbij de stad kamperen. Dat betekend er snel doorheen. Willen wij dat? Het is 15 uur als we beslissen dat we hier ergens een plekje gaan zoeken. We kijken even op Google maps voor satelliet beelden en vinden een strandje aan de Rijn. Perfect!! We hangen weer alles te drogen, gaan zwemmen, spelen een spelletje, eten een nootje en drinken limonade. We ruiken ontzettend lekkere bbq, de geur heeft ons helemaal in z’n macht. Q is zijn schaamte te boven en loopt op de mensen af met wat geld. Mogen we een broodje van jullie kopen?! Nee maar jullie krijgen wel wat. Heerlijk!! We hebben nog nooit zoveel genoten van een stukje vlees. Bedankt!! Nu de tent opzetten terwijl er af en toe nog iemand langs loopt. Optijd naar bed! Slaap lekker!
  1. NinaKaptein
  2. Travelling by pedalling