North Rhine-Westphalia, Germany - Polarsteps

Dag 8: 49 km gefietst/gelopen Een dag waarin alles anders loopt dan je verwacht. We hebben een hele goede nacht gehad. Allebei goed geslapen en worden uitgerust wakker. We pakken snel de tent in zodat we niet te veel opvallen voor de vroege vogels en maken ontbijt en koffie. Voor het eerst vriezen onze handen en voeten er niet af in de ochtend maar we moeten wel snel in beweging komen want we worden steeds kouder. We fietsen Keulen in! Ik ben er nog nooit geweest. Wat een imposante kerk! We nemen onze tijd. Gaan even naar een outdoor winkel om warmere sokken te kopen. Vragen voor een blikopener maar daarvoor worden we doorgestuurd naar Globetrotter de grootste outdoor winkel van Europa.. wauw outdoor walhalla!! Met zwembad en klimmuur inbegrepen. We kopen hier een kleine blikopener en een gasflesje (wat achteraf hele goede timing bleek te zijn). We tappen water en bubbelwater in onze bidons. Wassen onze gezichten en gaan door naar de supermarkt voor wat boodschapjes. We fietsen weer door. We merken dat we een rustdag nodig hebben. We hebben een goed tempo maar voor mijn gevoel moet het uit mijn tenen komen. Het weer valt gelukkig mee. Af en toe een zonnetje en niet te koud. Na onze lunch fietsen we nog even door en ineens voel ik dat er iets mis is met mijn trapper. Er zit beweging in. We stoppen om te kijken maar zien dat er een onderdeel mist. We gaan langzaam terug om te zoeken. We doen daar anderhalf uur over maar vinden niks. We besluiten door te gaan. Ik met rechts aftappen en links geen kracht zetten. Dit is niet goed voor mijn pedaal maar we zijn heel erg uit de buurt van een fietsenmaker. Lopen gaat veel te veel tijd kosten. De eerste fietsenmaker is dicht. Het is natuurlijk maandag. Door dan maar. Q vraagt bij een station of we niet met de trein moeten. Ik ben eigenwijs en denk dat ik dit tot de volgende stad door kan zetten. Mijn rechterbeen is ondertussen aan het branden. En mijn trapper vind dit helemaal niet leuk. Na een tijdje valt hij eraf. Toch maar lopen naar een station. Bij het station aangekomen is een vrouw super behulpzaam. Ze zegt dat één van ons op haar kaartje mee kan reizen zodat we nog maar één kaartje hoeven te kopen. Wat ontmoeten we toch mooie mensen op deze reis. We komen aan in de stad Bonn. Wat een ontzettend leuke levendige stad. Overal terrasjes en een marktjes. We lopen naar een fietsenmaker. Hij kan ons niet helpen maar stuurt ons door naar de volgende. Helaas deze is maandag ook gesloten. Morgen kunnen we er pas terrecht. Opzoek naar een slaapplek dan maar. Op Warmshowers een paar mensen benaderd maar geen reactie, hostels gebeld maar alles is volgeboekt. Hotel dan maar.. De eerste hotel die we benaderen heeft één kamer vrij omdat er mensen niet zijn komen opdagen. Wat een gelukje! Nu in de kamer een maaltijdje in elkaar vlanzen. Een handwasje doen en alle vochtige spullen uithangen. Binnen no time is de hele kamer overgenomen door spullen! We zijn moe van deze enerverende dag. Nu heerlijk genieten van een echt bed. Welterusten!
  1. NinaKaptein
  2. Travelling by pedalling