Baden-Württemberg, Germany - Polarsteps

Dag 18: 48 km gefietst Het was een warme nacht. Zo warm dat ik mijn slaapzak helemaal heb opengeritst en er bijna niet onder hoef te liggen. We zijn ontzettend blij met het dak boven de tent. Het heeft de hele nacht ontzettend hard geregend en wanneer de regen ophield begon het keihard te stormen. Plots worden we wakker.. wat een harde knal. En nog één.. Eens in de zoveeltijd en soms meerdere achtereen. Het zijn dennenappels die heel hard tegen het dak worden gesmeten tegen het dak. Gelukkig niet tegen de tent. We horen de wind door de bomen gaan. Soms van ver langzaam onze kant op komen of van links naar rechts. Prachtig geluid dat ook zenuwen naar boven halen. Gelukkig staat de tent stabiel en hebben wij nergens last van. We eten ontbijt in het hutje en vertrekken met enige twijfel.. is het wel verstandig om te fietsen in deze storm. We horen soms takken met een harde knal op de grond vallen. Gelukkig hebben we een helm.. de eerste keer dat we ze op zetten. We zijn al snel het bos uit en vliegen over de wegen. We hebben wind mee. Een hele gekke gewaarworden.. je voelt geen wind, we kunnen kletsen maar je weet dat het ontzettend hard waait. De rest van de dag stond in het teken van onze ontmoeting met Ewout. Hij heeft een pakket mee van mijn ouders en is met een vriend door Duitsland aan het reizen met een campervan. We nemen een lange pauze.. komen ze hierheen? Nee ze zijn nog heel verweg. Na de lunch weer door fietsen. We komen aan in een dorp met een prachtig kasteel. Nemen daar de tijd en nemen contact op. Het gaat echt nog wel twee uur duren voordat ze in de buurt zijn. Dan blijven we doorfietsen. We hebben vandaag weer heel wat klimmetjes gehad en komen nu aan bij een mega afdaling. Wauw! Prachtig groene omgeving. Door een dicht bos over een autoweg sjezen we naar beneden. Spannend maar ook heel leuk! En dan kijken we uit over een imposante brug. Wat een inmens hoge brug! We nemen de tijd om wat foto’s te maken. Vanaf nu gaan we zoeken naar slaapplekken. En dan maar even kijken waar we Ewout kunnen meeten. We fietsen door prachtig gebied. De herfst is nu echt op zijn mooist. We zien zo ontzettend veel kleuren. We vinden een goed plekje langs een beekje. En Ewout komt bij ons langs. Wat geweldig dat hij dit voor ons doet. We hebben niet veel tijd want zij moet door naar een volgende foto locatie. Ze hebben nog heel wat km te rijden. We openen de doos en worden ontzettend verwend!! Wat geweldig. Alles wat we nodig hebben. Heerlijk zelfgebakken brood van mijn vader. Een zelfgemaakte kruidenmengsel van mijn moeder, gekookte eitjes, pindakaas, toilet papier en nog veel meer! Dank jullie wel lieve paps en mams! Weer een heerlijk maaltijd in elkaar geflanst met de soyasaus die ook in het pakket zat en snel de tent opzetten voor dat het begint met regenen. Er lopen nog mensen langs met hun hond. Iemand komt even een praatje maken en daarna snel de tent in. Het is al heel koud. Nu met getik tegen de tent lekker slapen. Weltrusten!
  1. NinaKaptein
  2. Travelling by pedalling