Bavaria, Germany - Polarsteps

Dag 19: 21 km gefietst + 90 km gereisd per trein Het was een zware nacht. Q zijn luchtbed lijkt steeds sneller leeg te lopen. Zelfs nadat we al een paar keer hebben geplakt. We geven het nu wel echt op. We moeten vandaag naar een stad om een nieuw luchtbed te kopen. We liggen nog in de tent op uit te zoeken waar we heen gaan. We zijn ver verwijderd van alle steden en we kunnen geen outdoor winkel vinden in dorpen die dichterbij zijn. We besluiten te beginnen met fietsen en letten op stations. Met moeite komen we het bed uit. Oef wat is het koud!! Het eerste grote dorp dat we tegen komen stoppen we even om in de warmte van de zon uit te zoeken waar de dichtbijzijnde station is. Het blijkt niet ver te zijn. We nemen eerst de trein van Eckartshausen naar Crailsheim en bedenken ons iets te laat dat we dit makkelijk hadden kunnen fietsen. Van Crailsheim nemen we de trein naar Aalen. We missen hem net en moeten een uur wachten. We gaan in het zonnetje zitten en eten een broodje. Tussendoor hangen we de buitentent over de fietsen om hem te drogen. En pakken snel alles in als de trein er is. We horen dat Aalen word omgeroepen. Snel pakken we de fietsen en gaan de trein uit. Het blijkt gemeente Aalen te zijn maar een dorp verderop. Het zou een krappe overstap worden maar nu weten we dat we het niet gaan halen. We stappen op de fiets om naar Aalen te fietsen. Van Aalen nemen we de trein naar ons eindstation Ulm. Als we er aankomen is het alweer 16 uur. Het word spannend om een slaapplek te vinden vandaag. De hele dag door zijn we bezig geweest met in contact komen met mensen voor een slaapplek maar tevergeefs. Maar eerst naar de outdoor winkel. Q slaagd er in om een matje te kopen na enige twijfel. Bang voor nog een miskoop maar we zijn blij. Nu nog wat mensen bellen via Warmshowers hopend dat er iemand ja zegt. Maar het is vrijdag avond en iedereen heeft plannen of is niet in de stad. Q stuurd zijn oude mat met de post naar huis en ik ga water vullen. We hebben nog minder dan een uur voordat de zon onder is. En precies op het moment dat we willen fietsen krijg ik bericht. Iemand reageerd via Warmshowers. Ze is niet thuis maar heeft wel een goede tip. Bij een boothuis niet ver van het centrum laten ze mensen kamperen in hun tuin. We fietsen erheen. Er is niemand.. wat nu? We zetten de tent toch gewoon maar op. We zien wel wat er morgen ochtend gebeurd. We zitten vlak naast de Donau, we hebben stroom, WiFi en een kraantje. Super!! Het is donker en we zijn moe. Halen een hapje eten bij de buren en eten het naast de tent op. Nu lekker slapen! Weltrusten.
  1. NinaKaptein
  2. Travelling by pedalling