Bangkok, Thailand - Polarsteps
We zijn in Bangkok!! De reis word eindelijk weer vervolgd. En we hebben besloten drie landen over te slaan omdat twee ervan door de overheid word afgeraden om er doorheen te reizen.
De afgelopen tijd zijn we bij vrienden en familie geweest en hebben we ook wat gewerkt tussendoor. We hebben genoten van de mooie momenten met de mensen waar wij zielsveel van houden. In eerste instantie werden wij uit onze reis gerukt. We waren gewend om in het moment te leven om elke dag veel mee te maken, buiten te zijn en voor in het leven te staan. Maar snel was het ook weer zo normaal dat we bij onze familie aan tafel zaten. Na een tijdje werd het weer iets te normaal, te comfortabel. Het gespreide bedje, de warme douche en een volledige keuken. En dan komen ook de minder leuke factoren van thuis zijn erbij. We zijn minder buiten, we voelen meer stress door bijvoorbeeld prestatie druk. Niet van de prestatie die we nu moeten leveren maar de druk van onze toekomst. We zien onze vrienden met hun koophuis, kinderen en fulltime goedbetaalde banen. We krijgen vragen over onze toekomst en sommigen laten doorschemeren dat ze het zonden vinden wat wij nu doen.
Wat wij hebben gemerkt tijdens onze reis is dat je veel op je af kan laten komen en dat vind je vanzelf een weg vooruit. Niet te veel tegenstribbelen of je hoofd laten kraken. En natuurlijk doe je ook moeite en is het hard werken maar wij leven liever met de vrijheid niet te weten waar we over 5 jaar zijn. Terwijl ik dit schrijf moet ik om mezelf lachen. Dit is hoe ik wil leven maar toch hebben we het zoveel gehad over de toekomst de afgelopen tijd. Maar hiernaast heeft de reis ons nog zoveel meer gebracht. We zien de schoonheid van de mens, van de natuur, we leren onszelf kennen en zien ons gedrag en gedachten heel helder en daarbij ontdekken wij onze krachten en valkuilen. In onze laatste dagen van Turkije hebben we Joost en Marijke ontmoet. Met hun hebben veel gepraat over leven en reizen en wat mij bij is gebleven dat het ook gewoon mag gaan om plezier hebben. We leven maar zo kort en we hebben vaak het idee dat we onszelf nuttig moeten maken maar plezier is geen vies woord. Simpelweg plezier mag er ook zijn.
Nu gaan we weer beginnen met de volgende etappe van onze reis. We gaan weer hele andere culturen ontdekken en andere landschappen trotseren. Het thuis zijn heeft ons laten zien hoe bijzonder dit leven is. Dat je elke dag wat nieuws ervaart en daardoor je dagen heel goed uit elkaar kan houden waar thuis alles in elkaar over vloeit. We gaan weer in het nu leven en genieten! En dat begint vandaag. We hebben elf uur in het vliegtuig gezeten en zijn op mijn (Nina) verjaardag aangekomen op Bangkok. Reden voor een feestje!
PS. Wij staan versteld over de positieve reacties van iedereen die ons volgt. Wij waarderen jullie ontzetten dat jullie de tijd nemen om onze bloggen te lezen en ons te volgen. En bedankt voor de koffietjes die we van sommige van jullie mogen ontvangen!
NinaKaptein
Travelling by pedalling