Chiang Mai Province, Thailand - Polarsteps

We fietsen vanuit de boedistische klooster richting pai. We gaan er niet vanuit dat we het in één dag gaan halen omdat er flinke klimmen tussen zitten. Van hier naar pai is het 72 km met 2337 meter stijging. We beginnen meteen met een klim en na een paar dagen rust moeten onze lichamen even inkomen. Het valt zwaar en we gaan langzaam omhoog maar als de spieren warm zijn voelen we ons sterker en word het mentaal makkelijker. Als we de eerste klim en daling achter de rug hebben gaan we al snel de volgende klim tegemoet. We besluiten door te fietsen. De mindset is goed en we merken dat de benen weer weten wat ze moeten doen. Maar klimmen is nooit makkelijk hoe sterk we ook worden. De bergen hier hebben hele stijle stukken soms te stijl om te fietsen en dan duwen we onze fietsen omhoog wat heel zwaar is voor de kuiten. De bereiken de top van de tweede klim! Wat een euforisch gevoel. We trekken onze zweterige kleren uit en trekken al onze warme lagen aan want het is ontzettend koud op de top. Nu is het nog 25 kilometer naar pai en het ligt veel lager dan we nu zijn dus dat moet makkelijk worden denken we. Maar dat valt vies tegen. Door de kou en de afdaling worden we stijf en het is nooit alleen maar dalen dus met de eerste klim merken we dat we het echt uit onze tenen moeten halen. Die laatste 25 kilometers gaan heel langzaam voorbij. Na elke afdaling komt weer een klim en de spieren verzuren onmiddelijk bij het kracht zetten. Als we eenmaal in Pai aankomen zoeken we een plek om te slapen. We zijn moe maar trots op onszelf dat we het hebben gehaald. We vinden een plek waar we een hutje kunnen huren. Het is niet de beste plek want er word harde muziek gedraaid en we denken dat iedereen aan de drugs zit maar het is goedkoop dus we doen het ervoor. We eten noodles die we onderweg hebben gekocht op een markt en doen een dutje. We hebben afgesproken met iemand die we hebben ontmoet bij het klooster. Dus even nieuwe energie vinden om Pai te ontdekken! We gaan naar de Jazz house en drinken een biertje met Caroline en Jo. Vanavond is de finale van het WK voetbal dus we zoeken een bar op waar Q voetbal gaat kijken en ik ga met de dames aan de overkant nog een biertje doen bij supermoon. Een bar waar vaak live muziek is. In Pai hebben we twee nachten in een hutje geslapen en zijn we daarna op de camping gaan staan dichtbij het centrum. Caroline had ons getipt dat ze vaak tenten zag staan. Een super fijne tip! Voor minder dan 3 euro per nacht konden we onze tent opzetten en we slapen altijd heerlijk onze verplaatsbare thuis. Pai heeft ons verrast. We wisten niet zeker of dit een plek zou zijn voor ons omdat het zo toeristisch is en druk. Maar er is een kleine groep mensen die hier is blijven hangen, ze noemen het de Pai hole. Sommigen blijven er maanden achtereen, sommigen komen jaarlijks terug en sommigen zijn er blijven wonen. Vaak zijn het muziekanten, artistieke mensen of gewoon “hippies” die genieten van de ontspannen leefstijl hier. We hebben op aanraden van meerdere mensen bij het klooster een “breathwork clinic” gedaan. Het is gebaseerd op de Wim Hoff techniek. Een Nederlandse man die ook wel ‘the Ice man’ genoemd word. Het is een hele actieve en intense manier van adem halen die van alles wat in je lichaam vast zit naar boven brengt. Emoties en ervaringen die je los kan laten door ademhaling. Doordat de eerste keer zo intens was en het gevoel gaf dat er meer zat zijn we iets langer in Pai gebleven dan we hadden verwacht zodat ik het nog eens kon ervaren. Waar ik heel blij mee ben dat we dat hebben gedaan. Verder hebben we elke avond genoten van live muziek en een dag een scooter gehuurd zodat we de omgeving konden verkennen. Wij begrijpen heel goed waarom mensen langer blijven. Er is voor iedereen wel wat. Er hangt een relaxte sfeer en omdat het klein is kent iedereen die blijft elkaar. Je hebt snel een ons gevoel. Ook wij hebben interessante mensen mogen ontmoeten in de korte tijd dat we zijn gebleven. En zagen van de zijlijn hoe iedereen verbonden was met elkaar. We hebben een fijne tijd gehad maar hebben ook weer veel zin om op de fiets te stappen. Dus op naar de volgende stop.. Chiangmai. En om de stad te bereiken gaan we de bergen weer trotseren.
  1. NinaKaptein
  2. Travelling by pedalling