Houixai, Laos - Polarsteps
We verlaten vandaag Thailand na anderhalve maand genoten te hebben van het land. Thailand heeft een speciaal plekje in ons hart veroverd en gelukkig gaan we er nog naar terug.
De laatste dagen in het land waren extra speciaal omdat we bij Tian en Nisa hebben gelogeerd. Ze hosten fietsers via Warmshowers en reizen zelf ook graag op de fiets. Ze hebben al heel wat van de wereld ontdekt en hun volgende trip word Alaska. Ze wonen in een prachtig zelf gecreëerd bos waar ze veel voedsel uit kunnen halen. Achterin het bos hebben ze een prachtig hutje met een keukentje en een badkamer voor hun gasten. We kijken uit over de Mekong rivier waar aan de overkant Laos al te zien is.
Tian en Nisa hebben ons een ander level van gastvrijheid laten zien. We worden helemaal in de watten gelegd. Heel veel lekker eten, een biertje in de avond, sochtens een koffietje vervolgd met thee, smiddags fris en een jonge kokosnoot tussendoor. We gaan van eet moment naar eet moment, van de ene markt naar de andere. Sochtens gaan we naar een speciale markt, deels Thais, deels Loaans. Uit Laos zie je veel speciale producten uit de jungle en authentieke spullen waarvan Tian zegt dat ze in Thailand nu vaak van plastic worden gemaakt in plaatst van riet of bamboe.
Tian en Nisa laten ons precies zien waarom wij zo van Thailand. Je kan ontzettend met ze lachen. Er hangt een heel ontspannen sfeer en weinig word echt serieus genomen. Het eten is heel belangrijk en zo smaakvol. Er word dichtbij de natuur beleeft en het word in zijn waarde gelaten.
Elke avond lopen we met een bamboe stok als “wapen” en een hoofdlamp naar ons hutje voor het geval er een slang of een spin in de buurt komt. Tian laat ons de glinsteringen van alle spinnen ogen zien en de holen van de grote gevaarlijke spin. Savonds word het lekker koel, de Thaise mensen noemen het nu ook winter. We slapen heerlijk onder een warme deken in ons eigen hutje.
We zijn drie nachten blijven slapen. Hebben de fietsen weer helemaal schoongemaakt en geolied, de was is gedaan, de bidons zijn met azijn gereinigd en de SD kaarten geleegt. Verder hebben we vooral genoten van de gesprekken met Tian en Nisa! Hopelijk zien we elkaar nog eens.. misschien in het zuiden van Thailand of misschien in Nederland.
We waren al verliefd op Thailand maar Tian en Nisa waren wel de kers op de taart. Dank jullie wel dat we Thailand nog een stukje beter hebben mogen leren kennen door jullie. Nu op naar Laos!!!
NinaKaptein
Travelling by pedalling