Shinshiro, Japan - Polarsteps

Ons record aantal kilometers gelopen.. 26 km! Het was een dag vooral over wegen en onverharde wegen lopen met af en toe een bospad. Wel hoogtemeters maar niet weer in de duizend op één dag. We zijn aan het genieten van de natuur. De prachtige oude bomen, de verschillende soorten mos, en al de verschillende tinten groen. Soms is het bos zo dicht dat het donker wordt, dan voelt het bos wild aan en als de zon er dan weer doorheen komt word alles om ons heen vriendelijker. Alle geluiden om ons heen, het geritsel en het prachtige verschillende gezang van de vogels. En we genieten van de zuivere lucht! Het is een groot verschil met het verplaatsen over de wegen in Zuidoost-Azië. We waren ons heel erg bewust van hoeveel vervuilde lucht wij binnen kregen. Dus nu even onze longen opschonen in de bergen van Japan! We hebben vandaag een heel stuk verkeerd gelopen waardoor we in totaal 70 minuten niet over de trail liepen en hebben moeten omdraaien. Dat was even een domper. De dag eindigt bij een prachtige waterval, eigenlijk 7 watervallen die elkaar opvolgen. Er zijn veel dagjes mensen. We koken en eten wat, lezen een boek en genieten van het prachtige bos, het stromende water en de visjes die druk opzoek zijn naar eten. Als de mensen weg zijn gaan we het koude water in om ons te wassen. We slapen deze nacht in het bezoekershuisje naast de waterval. Dus hoeven de tent niet op te zetten en de muren houden het geluid van de waterval een beetje tegen. Weltrusten!
  1. NinaKaptein
  2. Travelling by pedalling