Seto, Japan - Polarsteps

Vandaag stond in het teken van plannen voor de toekomst. Gister vertelde ik dat we geen planning hebben en dat het zo fijn is om geen planning te hebben. Maar dat betekend niet dat we nooit met de toekomst bezig zijn. Ik plan veel rondom de trail. Kijken waar supermarkten zijn en hoeveel kilometer het lopen is van de ene supermarkt naar de andere. Hoeveel hoogtemeters zitten er in die kilometers. Waar kunnen we ongeveer de volgende rust dag inzetten. Heb je daar een host of een onsen waar we kunnen ontspannen? En als er geen host is maar wel een onsen waar kunnen we dat onze tent opzetten? Is er een wasserette in de buurt? We hebben ook te maken met onze visum in elk land waar we verblijven. Of in ieder geval een einddatum. Dat dwingt ons te denken aan de vlucht het land uit. En ook om sociale redenen maken we plannen. Want Seb (mijn oom) heeft weer een gig (dit keer in Tokio) dus we zouden het leuk vinden om hem daar weer op te zoeken. Dus vandaag een regel dagje en lekker ons lichaam laten rusten. Sochtens heeft Akiko een heerlijk ontbijt voor ons klaargemaakt. En Savonds nemen Hiroshi en Akiko ons uit eten in een Vegan restaurant. We eten er ontzettend lekker! We zitten met z’n vieren aan de bar waardoor we het personeel zien koken en drankjes maken. Het is een klein tentje en er werken vier mensen die alles achter één bar maken. Twee dames spreken goed Engels dus we hebben gezellig gekletst. Één van de twee dames is ook een keramiek artiest net als Akiko. In het restaurant gebruiken ze haar werk. Alles ziet er prachtig uit! Hiroshi moet weer aan het werk en Akiko wilt ook nog naar haar studio dus eindigt de avond vroeg en hebben we tijd voor onszelf. We bellen wat mensen van het thuisfront en gaan weer lekker slapen in ons eigen Japanse huisje.
  1. NinaKaptein
  2. Travelling by pedalling