Norway, Norway - Polarsteps
Blauwe lucht bij opstaan. Nog wel. Wolken en regen zijn voorspeld later op de dag. De Romantika vaart met een snelheid van 15 knopen op Kristiansand af. Aan boord van de veerboot uit de Eemshaven zit onze Sivy, samen met Merijn en Hyke van de Twa Famkes. KLM heeft voor veel consternatie en last minute noodzakelijk andere reisbewegingen gezorgd.
Grappige is dat er aan boord nog meer bekenden van OceanPeople zitten. Een reislustig volkje.
We wachten de meiden op bij het maffe oude betonnen torentje waar de lange voetgangersslurf op uit komt. Rare entree in Noorwegen.
Ooit…in 1984 hebben we die zelf ook genomen, interrailend door Scandinavië, maar dit detail was ik vergeten.
We varen door, inmiddels grijs bewolkt, schitterende smalle vaarwegen tussen de kleine rotsen en rotseilanden bebouwd met de typische rode, Vestlandsrød, en zwarte vakantiewoningen. Het regent en we zien veel motorboten en kano’s bij de privé-aanlegplaatsen van de huizen. Af en toe komt een ander rood zeiljack met felgele capuchon tegemoet.
We motoren rustig door de prachtige Blind Leia met alle verscholen hoekjes en baaitjes.
Lillesand is onze haven voor de regendagen. De zuidenwind zorgt voor rommelig water aan de buitenzijde.
OceanPeopleAdventureCruising
Nordic Round Zeilboten 2022