Bangkok, Thailand - Polarsteps

Vrijdagavond aangekomen in Bangkok met Emirates, een geweldige maatschappij. Het vliegtuig uit e dan die temperatuur en vochtigheid. Even wennen. Na zonder problemen de douane gepasseerd te zijn gelukkig ook alle rugzakken ongeschonden meegekomen. Eerst een ATM gezocht om geld te pinnen en dan op naar de Skytrain om zo in centrum van Bangkok te belanden. Met taxi (pas de derde wilde op de meter rijden), naar hotel vlakbij Kao San Road, DE back-packerswijk van Bangkok. Twee keurige kamers, spullen achtergelaten en lopend de stad in. Via steegjes en straatjes, langs allerlei stalletjes waar allerlei etenswaren worden verkocht beland in eettentje. Omgebouwde garagebox, met bediening door mevr zelf met plastic zak als koksmuts op haar hoofd. Onze eerste echte Thaise curry, heerlijk. Op straat allerlei fruit gekocht en op hotel kamer opgegeten. Zaterdag onze wijk beetje verkend, al gauw aangesproken door allerlei behulpzame (?) Thai die onze plattegrond volgetekend hebben met zaken die we moesten zien. TukTuks geregeld en daar gingen we…. Van de ene liggende boeddha naar de smiling boeddha, de lucky en de staande boeddha (45 mtr). Ook even langs export centrum met edelstenen (krijgen de tuktuk chauffeurs benzine voor) en op naar et volgende. In tourist office tickets voor nachttrein (as woensdag) geregeld en excursie voor 3 dagen naar Kanchanaburi geregeld. Uiteindelijk zelfs met 5 man in één tuktuk en zo geëindigd in Chinatown. Lekker gegeten ook, rondgelopen en terug naar hotel.
  1. Thailand 2013
  2. Bangkok