La Rochelle, France - Polarsteps

Omdat het weerbericht er wederom niet florissant uitzag zijn we vandaag de 3 km. lange tolbrug overgegaan met de lijnbus. Nummertje 3B bracht ons voor €10 in totaal heen en weer naar La Rochelle, een alleraardigst stadje op het vasteland. Het was zondag en dus druk, én alle winkels waren gesloten. Gelukkig waren de 674 restaurants en 25 ijssalons wél gewoon geopend. Een speciale vermelding voor restaurant Ragazzi de Peppone, die ons spectaculair smakelijke Italiaanse gerechten serveerde. Bij terugkomst op de camping namen Lauri en ik ons programma nog eens door aan de hand van de weersverwachting. Ons plan was richting Baskenland te rijden (San Sebastián en evt. Santander), maar weertechnisch zou dat een vergissing zijn: veel neerslag en lage temperaturen. We gooien het roer derhalve om: na de volgende stop in Bordeaux koersen we richting de Franse Middellandse Zeekust, waarschijnlijk in de buurt van Perpignan, om daar beter weer aan te treffen. We zakken dan een stukje verder af richting Catalonië om dan ook onder meer nog het huis van Salvador Dalí te kunnen aanschouwen. En om natuurlijk tapas te eten en te bakken op het strand in zonnig weer. Maar eerst morgen nog een laatste dagje Île de Ré, met een aangename weersvoorspelling.
  1. Frankrijk & Baskenland zonder Baskenland 2017
  2. La Rochelle