Bordeaux, France - Polarsteps
Aangekomen in Bordeaux. We hebben via Expedia een hotel geboekt op de Cours de Médoc, een kwartiertje lopen van het stadscentrum. Aangezien Bordeaux de eerste stad in daaaaagen was die we tegen zijn gekomen is er geshopt. En niet eens enorm door mij: La Rekkers verdween met tassen vol kleding uit de winkels. Op de drukste winkelstraat, Rue St. Catherine, was het druk, en bij de bijzonder mooie gebouwen en highlights van de stad was het prettig om rond te lopen.
Lauri stelde rond vieren voor even een koffie te gaan doen. 10 minuten later stond er een vierkante meter snippervlees, salade met geitenkaas en 4 ons friet voor mijn neus. Iets ging daar niet helemaal goed... 😃
Nadat we nog een uurtje door het verrassend leuke Bordeaux zijn geslenterd (onder meer voor een fotomoment bij het indrukwekkend grote en statige Place de la Bourse, zie foto's) gingen we op zoek naar een lekker eettentje voor 's avonds. Lauri had een leuke buurt uitgezocht met leuke restaurants, en inderdaad: Rue Parlement Saint-Pierre bruiste van hippe tentjes, leuke mensen en Bistro Réno, waar we neerstreken om tartar de dorade, konijn, ravioli van langoustines en tonijn tot ons te nemen. Mensen: noteer dit straatje. Hier is het uitstekend toeven.
Na een wandeling terug naar het hotel en een helft Paris St. Germain - St. Etienne deden we moe maar voldaan de oogjes toe. 😴
Frankrijk & Baskenland zonder Baskenland 2017
Bordeaux