Sarlat-la-Canéda, France - Polarsteps
Hotel L'Oustal overtrof onze verwachtingen: dit kleine hotelletje bood alles. Een uiterst nette kamer, een heerlijk bed en een ongelofelijk uitgebreid ontbijt. De eigenaren hadden zelf ook allerlei koek en glutenvrije cakejes gebakken en prezen dat (terecht) vol trots aan. Kneuterig en gezellig maar ook gewoon erg goed.
Vézac ligt dicht bij rivier de Dordogne, en tevens dichtbij het plaatsje Sarlat-la-Canéda. Dit pittoreske stadje is vrijwel volledig in oude stijl bewaard gebleven. Omdat het altijd een arm stadje was is de industrialisatie volledig aan deze plaats voorbijgegaan, wat in dit geval het geluk van Sarlat bleek te worden. Alle straatjes zien er mooi en authentiek uit. We zijn, terwijl we op zoek gingen naar een prettig restaurant, lekker door de smalle en soms behoorlijk steile straatjes gedwaald.
Omdat het in de vele restaurants in Sarlat drukker was dan gedacht en we pas om 20.45 uur een restaurant binnenliepen, zijn we bij onze 3e keus gaan zitten (L'Entrepôt) om daar plaatselijke specialiteiten te nuttigen: foie gras, gans, eendeborst en chocoladefondant. Smullen maar!
Frankrijk & Baskenland zonder Baskenland 2017
Sarlat-la-Canéda