Belt-Schutsloot, Netherlands - Polarsteps

Na een maaltijd bij Eetcafé De Waterlelie (respectievelijk dorade en een kipsaté, echt veel keuze was er niet) doken we rond 23.30 ons tijdelijke thuis in, ons gezellige tentje op Camping De Kleine Belterwijde. Het was nog steeds warm in de tent toen we gingen slapen, maar in de ochtend merkten we dat het aanzienlijk kouder was geworden. Ik had de wekker gezet om niet al te laat een lekker stuk te gaan fietsen (ik heb mijn racefiets niet voor niets meegenomen natuurlijk), dus iets voor achten zat ik op het zadel richting Emmeloord. Na een heerlijk rustig rondje van 60 km. in precies 2 uur met nauwelijks verkeer keerde ik terug op de camping om heerlijk in de reeds doorgebroken zon samen met Lau te ontbijten. Lauri toog vervolgens naar de receptie om ook een fiets te huren voor de komende dagen, en om een paar kajaks te reserveren voor later vandaag. De Weerribben zijn prachtig om doorheen te peddelen. Om 1 uur wiebelden we een kajak in (het was een wonder dat ik er niet gelijk uit viel), en begaven we ons voor 2 uur in een prachtig en bijzonder stil natuurgebied.
  1. Belt-Schutsloot 2020
  2. Belt-Schutsloot