New York, USA - Polarsteps
Daar waren we dan eindelijk. Na een uitstekende vlucht (die korter was dan gepland) met de KLM sloten we aan in de rij op JFK bij de douane. Dat was het gedeelte waar ik me als recent positief getest persoon zorgen over maakte. Ik had dan wel een brief van de huisarts die verklaarde dat ik kon en mocht reizen, ik was er toch niet helemaal gerust op dat de Amerikaanse douane dit zou gaan accepteren als ‘toegangsbewijs’. Anyhow, we hadden hier helaas 2 uur de tijd voor om over dit gedoe na te denken want ja, als er een kleine 1000 man (niet overdreven) staan te wachten voor een stempel in hun paspoort zijn 6 beschikbare loketjes meer dan voldoende. 😡 Wat een ellende dus bij US Customs, maar we hadden het uiteindelijk en zonder moeilijke vragen van de immer chagrijnige Amerikaanse douaniers gered.
Toen naar de Airtrain ($8) en vervolgens een weekkaart kopen voor het Newyorkse metrosysteem ($33). Dit ging ook niet zonder slag of stoot maar lukte uiteindelijk wel.
Vervolgens reden we pijlsnel richting ons hotel, het Wingate (in Long Island City, pal naast Manhattan), om direct door te pakken richting de lokale horeca. Via twee plaatselijke bieren bij de hippe brewpub ICONYC togen we naar een gek restaurant dat er uitzag als een boekencafé met een menukaart met Japanse/Mexicaanse/Indonesische kruisbestuivingen, Takumen.
Moe maar voldaan doken we na deze wonderbaarlijke maaltijd om 05.00 uur (NL-tijd) ons mandje in.
Ed & PP in New York 2022
New York